Ένα βάζο από την Samsung το οποίο στην δύσκολη στιγμή μπορεί να γίνει και πυροσβεστήρας!

29 Μαρτίου, 2019

Τι θα λέγατε για ένα βάζο το οποίο μπορείτε να πετάξετε σαν χειροβομβίδα (ή σαν μολότοφ αν προτιμάτε) για να σβήσετε μια φωτιά; Η Cheil Worldwide, μια θυγατρική της Samsung έχει την λύση! Το πρωτότυπο αυτό βάζο είναι κατασκευασμένο με διπλά τοιχώματα. Στο κέντρο μπορείτε να βάλετε νερό και φυσικά τα λουλούδια σας αλλά στο εξωτερικό τοίχωμα κρύβει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα ανθρακικού καλίου, ένα χημικό το οποίο βρίσκουμε και στους παραδοσιακούς πυροσβεστήρες.

Το μόνο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να πετάξετε το βάζο με δύναμη επάνω στην εστία φωτιάς και το χημικό θα την σβήσει στερώντας της το οξυγόνο.
Τα βάζα αυτά αρχικά κατασκευάστηκαν για την προώθηση της καμπάνιας για την προμήθεια πυροσβεστήρων σε όλα τα σπίτια. Η αγορά πυροσβεστήρα είναι υποχρεωτική στην Νότιο Κορέα ήδη από το 2017 αλλά όπως φαίνεται οι Κορεάτες δεν πείστηκαν για την χρησιμότητά τους καθώς λιγότερο από το 60% των σπιτιών απέκτησαν κάποιον.


Μάλλον το πρόβλημα ήταν η σχεδίαση των πυροσβεστήρων καθώς το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα βάζα, με αποτέλεσμα η Cheil Worldwide να έχει πουλήσει ήδη 100.000 και να ετοιμάζει άλλες 200.000 κομμάτια για να καλύψει την ζήτηση.