Έπιπλα IKEA ή ασύρματα ηχεία Sonos; Τα Symfonisk είναι και τα δύο και έρχονται σύντομα!

9 Απριλίου, 2019

Έχουμε ακούσει τους ψίθυρους, έχουμε δει τα teasers και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να τα δούμε και επίσημα! Φυσικά μιλάμε για τα ηχεία Symfonisk τα οποία είναι προϊόν της συνεργασίας των IKEA και της Sonos!

Το ντεμπούτο των Symfonisk θα γίνει με δύο διαφορετικά μοντέλα τα οποία φυσικά ενσωματώνουν συνδεσιμότητα Wi-Fi. Το πρώτο είναι ένα επιτραπέζιο ηχείο το οποίο είναι και φωτιστικό και το κόστος του βρίσκεται κοντά στα 180 δολάρια. Το δεύτερο ηχείο είναι τύπου bookshelf, δηλαδή ραφιού και κοστίζει μόλις 99 δολάρια κάτι που αυτομάτως το κάνει το φτηνότερο ηχείο Sonos που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά. Ναι η Sonos δεν φημίζεται για τις προσιτές της τιμές.

Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να είναι διαθέσιμα την 1η Αυγούστου μέσα από τα καταστήματα ΙΚΕΑ αλλά και online.

Τα ηχεία αυτά θα κυκλοφορήσουν στα χρώματα Dark Charcoal και White και ο χειρισμός τους θα γίνεται από την ήδη υπάρχουσα εφαρμογή TruPlay της Sonos. Φυσικά δεν λείπει η υποστήριξη AirPlay 2 κάτι που εγγυάται την συμβατότητα με τα προϊόντα της Apple ενώ παραδοσιακά για ηχεία της Sonos θα ενσωματώνουν μόνον μια θύρα Ethernet.

Και τώρα μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Όταν η IKEA λέει ότι το Symfonisk είναι ηχείου ραφιού εννοεί ότι είναι και ράφι! Για την ακρίβεια το περιγράφει ως «Ράφι Symfonisk με ενσωματωμένο ηχείο Wi-Fi»! Δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την μεγαλύτερη αλυσίδα επίπλων άλλωστε. Το ηχείο λοιπόν μπορεί να τοποθετηθεί με ειδική βάση και να λειτουργήσει σαν ράφι επάνω στο οποίο μπορείτε να βάλετε τα διακοσμητικά σας ή κάποια βιβλία!

Εντυπωσιακά είναι και τα «σωθικά» των ηχείων καθώς ενσωματώνουν ψηφιακούς ενισχυτές Class D, ένα tweeter και μια ποιοτική μονάδα mid-woofer για πιο γεμάτο βαθύ ήχο.
Από την εμπειρία μας πιστεύουμε ότι τα Symfonisk θα έχουν εξαιρετικό ήχο καθώς τα Sonos πάντα έχουν απόδοση που μπορεί να συγκριθεί μόνο με μεγαλύτερα και ακριβότερα ηχεία.

Η μεγαλύτερη έκπληξη για εμάς ήταν σίγουρα το ηχείο φωτιστικό. Έχει ενδιαφέρουσα σχεδίαση η οποία θα ταιριάξει γάντι σε ένα μοντέρνο σπίτι ενώ μπορεί να δεχτεί standard LED λάμπες και να λειτουργήσει και αυτόνομα σαν φωτιστικό χάρη στον ειδικό διακόπτη.
Το σώμα του φωτιστικού έχει υφασμάτινη επένδυση και κρύβει μέσα του το ηχείο. Προσοχή όμως, μπορεί η σχεδίαση να είναι στρογγυλή αλλά δεν εκπέμπει ήχο σε 360 μοίρες. Για να ακουστεί σωστά θα πρέπει να τοποθετηθεί με το καλώδιο ρεύματος από πίσω καθώς το ηχείο βρίσκεται στην άλλη πλευρά.