Οι ενοχλητικές φυλές της Ελληνικής παραλίας και οδηγός για το πως θα τις αποφύγετε!

18 Ιουλίου, 2019

Όλοι γνωρίζουμε τις «ράτσες» που κυκλοφορούν στις ελληνικές παραλίες, και το πιθανότερο είναι ότι και εμείς ανήκουμε σε μια από αυτές. Διαβάστε λοιπόν για την άγρια πανίδα που θα συναντήσετε και αυτό το καλοκαίρι και ενημερωθείτε για τους τρόπους αποφυγής αλλά και αντιμετώπισής της.

 

Η Λατέρνα και η Πασαρέλα

Μαλλί κομμωτηρίου με τρία μπουκάλια λακ και βάψιμο αερογράφος με ακρυλικό διπλής. Το look συμπληρώνεται με παρεό, τσάντα, καπέλο και 12ποντα με στρας. Υποείδος της Λατέρνας είναι και η Πασαρέλα, και συμπεριλαμβάνει κάθε ηλικίας και σωματικής διάπλασης γυναίκες με ειδικά επιλεγμένα μαγιό τα οποία φυσικά τονίζουν τα πλούσια προσόντα. Φροντίζουν να φαίνονται τα πάντα αλλά και τίποτα, και ποζάρουν ναζιάρικα με κάθε ευκαιρία. Ειδικά το ξάπλα – σήκω στην ξαπλώστρα φέρνει εγκεφαλικά στον ανδρικό πληθυσμό και κάνει ακόμη και τις πρωταγωνίστριες του Σειρινάκη να κοκκινίζουν από ντροπή.

 

ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ
Αφήστε τη Λατέρνα να πλησιάσει και έπειτα ανάψτε ένα τσιγάρο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα πολλά χημικά σε μαλλί και επιδερμίδα θα φουντώσουν στο λεπτό. Όσο για την Πασαρέλα… απλά αποφύγετε τη Μύκονο. Βέβαια, έτσι κινδυνεύετε να πέσετε πάνω στο Σαλιγκάρι για το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω, αλλά δεν μπορείτε να τα έχετε όλα δικά σας.

 

 

Ο Ρακέτας & ο Σφίχτερμαν

Το είδος αυτό ξεχωρίζει από το λαδωμένο κορμί σαλαμάνδρας και τα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως χρυσή αλυσίδα, γυαλί καθρέφτης –επίσης με χρυσό σκελετό– και το floral μαγιώ. Ο Ρακέτας, ακόμη και αν έχει ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα δική του για να παίξει, θα προτιμήσει το μικρό κενό ανάμεσα στην πετσέτα σας και την ξαπλώστρα του διπλανού. Υποείδος του ρακέτα είναι και ο Σφίχτερμαν, ο οποίος έχει εξίσου εντυπωσιακό λάδωμα, την ίδια λατρεία στο ποζάρισμα, μούσκουλα πρησμένα και, όταν αποφασίσει να παίξει το χτύπημα της μπάλας γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με ποζάρισμα σε αγώνες body building. Φυσικά πάντα το μπαλάκι  φεύγει με 2,5 φορές την ταχύτητα του ήχου ψάχνοντας για θύματα. Όλα τα λεφτά είναι το ηλίθιο χαμόγελο όταν έρχονται να μαζέψουν την μπάλα που μόλις σας χτύπησε στο κεφάλι και έσπειρε την καταστροφή στο τραπεζάκι με τους καφέδες.
Ο ρακέτας και ο σφίχτερμαν έχουν φιλικούς δεσμούς με ένα άλλο είδος τον Σπίντο. Ο Σπίντος όπως καταλάβατε, έχει πάρει το όνομά του από το αρχαϊκό μαγιό Speedo, το οποίο φοράει με καμάρι αδιαφορώντας για τα μάτια σας που υποφέρουν βλέποντας το όργανό του να διαγράφεται με κάθε λεπτομέρεια. Ο Σπίντος έχει την δυνατότητα να μεταμορφώνεται. Του βάζεις λάδι, τον πεθαίνεις στο γυμναστήριο και αναβαθμίζεται σε Σφίχτερμαν, αν δε του δώσεις και τα απαραίτητα εργαλεία (μπαλάκι, ρακέτα) αμέσως ανεβαίνει level και γίνεται Ρακέτας!

 

ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ  
Απλά έχετε υπομονή. Με τόσο λάδι και αιθέρια έλαια που έχουν οι Σφίχτερμαν, σύντομα θα γίνουν το κέντρο ενδιαφέροντος για όλα τα έντομα της περιοχής. Ο Ρακέτας αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από τα Σαλιγκάρια οι οποίοι αμολάνε τα δεκάδες πιτσιρίκια τους με κουβαδάκια και φτυαράκια με αποτέλεσμα ο Ρακέτας να ξενερώνει. Τέλος ο Σπίντος είναι ειδική περίπτωση. Δοκιμάστε να δείχνετε προς το μέρος του και να γελάτε τάχα κρυφά. Ίσως να αναζητήσει κάποιο άλλο σημείο της παραλίας για να κάνει επίδειξη των προσόντων του.

 

 

Το Καγκούρι

Μαύρος και άραχνος από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, λαδωμένο μαλλί και τατουάζ με κινεζικά ή ιαπωνικά ιδεογράμματα, τα οποία μάλλον σε ελεύθερη μετάφραση διαβάζονται «Ψυγείο, σπίτι, βροχή αδιάθετος». Έχει μονίμως νεύρα, κυρίως για επίδειξη στην ξανθιά με το 20ποντο που συνοδεύει, και φυσικά οδηγεί παπί με τόσο χρώμιο, που θα ζήλευε κάθε Harley Davidson. Και αυτό το είδος ξεχωρίζει για τις φωτογραφικές πόζες που παίρνει αλλά και από τον φραπέ (γλυκό με γάλα) που κρατά καθ’όλη την διάρκεια της παραμονής του στην παραλία.

 

ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ
Αδιαφορήστε για την ύπαρξή του ή ακόμη καλύτερα αρχίστε να μιλάτε με τον κολλητό για τα παπιά που δήθεν έκλεψαν την προηγούμενη ημέρα έξω από το beach bar. Σε τρία δεύτερα θα είναι απλά μια κακιά ανάμνηση.

 

 

O Mεσαίωνας

Ο γνωστός Έλλην ηλικιωμένος που περιφέρεται στην παραλία κοιτάζοντας δεξιά αριστερά με μια έκφραση αηδίας. Έχει πάντα επικριτικό ύφος απέναντι «στη νεολαία του σήμερα», αλλά στην πραγματικότητα ψάχνει αφορμή να ξεκινήσει κουβέντα για να σου εξιστορήσει την ιστορία της ζωής του. Και τι ζωή! Τον έδιωξαν από τη Σμύρνη, έζησε στους δρόμους και στα προσφυγικά, πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο, επέζησε από την κατοχή, έχασε το δεξί δάχτυλο του αριστερού ποδιού στον εμφύλιο, του σκότωσαν τη γυναίκα «αι κομμουνισταί», του ψόφησε ο σκύλος και η λίστα των δεινών συνεχίζεται για ώρες…

 

ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ  
Σοβαρά τώρα… μιλάμε κυριολεκτικά. Κάντε υπομονή και σύντομα θα ξεκολλήσει από δίπλα σας και θα πάει να πάρει τα 22 μεσημεριανά του χάπια.

 

 

Το Σαλιγκάρι

Η κλασική ελληνική οικογένεια που κουβαλάει μαζί ολόκληρο το σπιτικό. Ψυγεία με αναψυκτικά, ταπεράκια με φαγητά, ξαπλώστρες, ομπρέλες, καρέκλες, τραπεζάκια, φουσκωτά παιχνίδια, τάβλι, περιοδικά και εφημερίδες. Στην προσπάθειά τους να μιλήσουν ουρλιάζουν όλοι υστερικά, τα παιδιά τσιρίζουν κάθε λεπτό για κάτι άλλο και συνήθως η γυναίκα ακούγεται περισσότερο, μιας και ο άνδρας τούς έχει συνδέσει όλους με Κάιρο διαβάζοντας αθλητική εφημερίδα και πίνοντας φρέντο.

 

ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ
Δυστυχώς δεν υπάρχει γιατρικό. Ή σηκώνεσαι και φεύγεις ή τους ανέχεσαι. Την επόμενη φορά προσπαθήστε να αποφύγετε παραλίες στις οποίες κάνουν απόβαση τα Σαλιγκάρια, δηλαδή Λούτσα, Νέα Μάκρη, Αυλάκι κ.λπ.

(TIP. Τα Σαλιγκάρια αποφεύγουν την Μύκονο και γενικά τις χλιδάτες παραλίες)

 

 


Η Παρτόλα

Την Παρτόλα την ξέρουμε και ως Κούγκαρ ή θηλυκό γυπαετό. Είναι μέγα αρπακτικό και συχνάζει μόνο σε παραλίες που μαζεύονται άτριχα αλλά καλά γυμνασμένα αγοράκια. Για να τραβήξει τα θηράματά της χρησιμοποιεί ένα καλά γυμνασμένο και μαυρισμένο σώμα, σε συνδυασμό με  μαγιό κορδόνι το οποίο συνήθως είναι χρυσό, μαύρο χρυσό ή με animal print. Φυσικά το στήθος είναι μια μικρή υπερπαραγωγή σύνθεσης 80% σιλικόνης και μόλις 20% ανθρώπινου ιστού, ενώ η ίδια σιλικόνη συναντάται σε μεγάλες ποσότητες σε χείλη και γλουτούς. Το σύνολο συμπληρώνουν τα διάφανα παρεό, τα τεράστια γυαλιά- τα οποία σηκώνει με νόημα όταν μυρίσει  θήραμα- τα χρυσά κοσμήματα και τα διόλου διακριτικά καπέλα. Η Παρτόλα δεν κάνει διακρίσεις. Θα προσπαθήσει να αρπάξει στα νύχια της ένα, δύο ή και ολόκληρη παρέα από αγοράκια. Οι αστικοί μύθοι λένε ότι τρέφεται και αναζωογονείται από τις εφηβικές ορμόνες αλλά αυτό δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε.

 

ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ 
Όταν διαπιστώσεις ότι σε καρφώνει επίμονα μην φοβηθείς. Κάνε τον αδιάφορο. Όταν σηκώσει τα γυαλιά το πράγμα έχει προχωρήσει πολύ και πρέπει να περάσεις στην επίθεση. Σήκω, πλησίασέ την χαμογελώντας και όταν φτάσεις δίπλα της δείξει ξαφνιασμένος και πες της
«Αχ συγγνώμη κυρία, από μακριά μοιάζατε πολύ με την θειά μου!».
Σε 30 δεύτερα θα ψάχνει για άλλη παραλία.