Εκτύπωση 3D και άλλες πρωτοποριακές μέθοδοι δόμησης κάνουν το DFAB απλά μοναδικό!

13 Μαρτίου, 2019

Το φουτουριστικό σπίτι DFAB του Πανεπιστημίου ETH της Ζυρίχης είναι έτοιμο και αποδεικνύει ότι το χτίσιμο με ρομπότ είναι το μέλλον!
Η κατασκευή αυτή είναι πρωτοποριακή καθώς για την επίτευξή της χρησιμοποιήθηκαν νέες κατασκευαστικές τεχνικές και τεχνολογίες, καινοτόμες αρθρωτές κατασκευαστικές λύσεις καθώς και τεχνολογία 3D εκτύπωσης τελευταίας γενιάς.


Το εντυπωσιακό είναι επίσης ότι το DFAB ενσωματώνει και κάποιες έξυπνες λύσεις αυτοματισμών όπως άνοιγμα και κλείσιμο των ρολών με απλές εντολές, έξυπνο σύστημα ασφαλείας, τελευταίας γενιάς δικτύωση κλπ. Φυσικά η προσθήκη έξυπνων οικιακών συσκευών θα συμπληρώσει το παζλ και θα δημιουργήσει ένα εξαιρετικά έξυπνο σπίτι του μέλλοντος.


Το σπίτι των 200 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται επάνω στην οροφή ενός κτηρίου στο Πανεπιστήμιο και οι κατασκευαστές του υπερηφανεύονται για το γεγονός ότι ενσωματώνει και διάφορες πράσινες λύσεις όπως εξοικονόμηση θερμότητας από τα λύματα, ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών στην οροφή κλπ.
Το πιο ενδιαφέρον όμως εδώ είναι ότι το σπίτι αυτό καταφέρνει να χρησιμοποιεί όλες τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες δόμησης με έναν ιδιαίτερα αρμονικό και λειτουργικό τρόπο.

 

ΠΗΓΗ