Η τεχνητή νοημοσύνη της Nvidia μπορεί να μετατρέψει ένα σκίτσο σε ρεαλιστικό έργο τέχνης!

21 Μαρτίου, 2019

Η Nvidia αλλάζει τα δεδομένα στα γραφικά με το νέο της deep learning μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης το οποίο μπορεί να πάρει τα πιο βασικά σκίτσα και να τα μετατρέψει σε απίστευτα ρεαλιστικά τοπία!
Μάλιστα η Nvidia για να τιμήσει τον Γάλλο ζωγράφο Paul Gauguin ονόμασε την τεχνητή της νοημοσύνη GauGAN όπου το τελευταίο μέρος του ονόματος είναι στην ουσία τα αρχικά Generative Adversarial Networks.


Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί με απλό τρόπο. Ο χρήστης στην ουσία ζωγραφίζει τμήματα ή segmentation maps και ορίζει αν αυτά θα είναι βουνά, χιόνι, νερό, γρασίδι κλπ. Η τεχνητή νοημοσύνη φροντίζει να μετατρέπει τα τμήματα αυτά σε άκρως ρεαλιστικά τοπία με μια έξυπνη paintbrush.
Το νευρωνικό δίκτυο μπορεί να γεμίζει τα τμήματα με ρεαλιστικές εικόνες, χρώματα και σκιές μετά από μια μεγάλη περίοδο εκμάθησης η οποία φυσικά έγινε με πραγματικές εικόνες. Έτσι μετά από αυτή την περίοδο κατάλαβε για παράδειγμα ότι τα αντικείμενα αντανακλώνται επάνω στο νερό και έτσι φροντίζει να μιμείται με ακρίβεια και αυτό το χαρακτηριστικό του νερού.

 

ΠΗΓΗ