Η Harley Davidson μπαίνει στην κινεζική αγορά με μια νέα μικρού κυβισμού μηχανή

20 Ιουνίου, 2019

Από τον Μάιο έχουν αρχίσει να ακούγονται φήμες ότι η Harley Davidson ετοιμάζεται να μπει στις Ασιατικές αγορές με μια μικρή και προσιτή οικονομικά μοτοσικλέτα.

Οι φήμες αυτές επιβεβαιώνονται από την ίδια την Harley η οποία ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Qianjiang Motorcycle Company η οποία θα αναλάβει και την κατασκευή της νέας μηχανής. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Qianjiang είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευστές μοτοσικλετών στον κόσμο και βρίσκεται πίσω από σήματα όπως η Keeway (που έχουμε δει και στην Ελλάδα) ενώ έχει αγοράσει και την Ιταλική Benelli!
Η μηχανή θα απευθύνεται κυρίως στην Κινεζική αγορά και θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2020 ενώ ακόμη δεν έγινε γνωστό αν θα βρει τον δρόμο της και προς άλλες αγορές.

Ακόμη δεν υπάρχει όνομα ή επίσημα χαρακτηριστικά της μηχανής, αλλά η Harley υπόσχεται ότι θα έχει μοναδική εμφάνιση και αίσθηση στην οδήγηση αλλά και ξεχωριστό ήχο.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και η Harley είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης Τραμπ μετά την απόφασή της να βγάλει ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής έξω από τις ΗΠΑ ώστε να μπορέσει να αποφύγει τους Ευρωπαϊκούς δασμούς εισαγωγής οι οποίοι ανέβηκαν από το 6% στο 31%!
Η αναζήτηση άλλων εναλλακτικών αγορών ήταν λοιπόν μονόδρομος για την Harley. Άλλωστε δεν θα είναι και η πρώτη εταιρεία που επιθυμεί την παρουσία της στην τεράστια αγορά της Κίνας.