Η Lenovo ετοιμάζει laptop με αναδιπλούμενη οθόνη OLED!

13 Ιανουαρίου, 2019

Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια τα πάντα θα διπλώνουν. Οι οθόνες των κινητών, οι τηλεοράσεις στο σαλόνι, και όπως φαίνεται ακόμη και το laptop μας καθώς η Lenovo ήδη από το 2017 έχει καταθέσει την δική της πατέντα για το φορητό PC με οθόνη που διπλώνει!

Η πατέντα έχει τον τίτλο « Device with Foldable Display» και στα σχέδια της βλέπουμε με λεπτομέρεια τον τρόπο διπλώματος της οθόνης και το πως αυτή ενώνεται με το πληκτρολόγιο.


Σε κάποιο σκίτσο μάλιστα βλέπουμε και το γνωστό hinge που θυμίζει μπρασελέ ρολογιού που έχουμε δει και στα Yoga της Lenovo. Φυσικά η αναδιπλούμενη οθόνη θα είναι αφής για μεγαλύτερη ευελιξία ενώ η συσκευή σύμφωνα με τα σχέδια θα μένει κλειστή μέσω ενός συστήματος με μαγνήτες.

Δεν χρειάζεται επίσης να σας πούμε ότι η οθόνη θα είναι OLED, άλλωστε η τεχνολογία αυτή είναι που κάνει εφικτή την αναδίπλωση μιας οθόνης (καθώς δεν χρειάζεται οπίσθιο φωτισμό).
Είναι αλήθεια ότι δεν θα μας έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση αν η Lenovo κυκλοφορούσε σύντομα ένα φορητό με αναδιπλούμενη οθόνη γιατί πολύ απλά είναι ένας κατασκευαστής που τολμά να δοκιμάζει νέες φόρμες και πρωτοποριακές λύσεις.
Μην ξεχνάτε άλλωστε υλοποιήσεις όπως το Yoga Book με την οθόνη αφής και την οθόνη E Ink στην θέση του πληκτρολογίου, ένα φορητό που παραμένει μοναδικό στο είδος του.