Η SAS ανακοινώνει επενδύσεις 1 δις. Δολαρίων για την Τεχνητή Νοημοσύνη

21 Μαρτίου, 2019

Η SAS, εταιρεία που ηγείται του μέλλοντος των analytics ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας επενδύσεις ύψους ενός δις. Δολαρίων σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης τα επόμενα τρία χρόνια, μέσα από αναβαθμίσεις λογισμικών, εκπαίδευση και εξειδικευμένες υπηρεσίες. Η επένδυση αυτή ενισχύει την ήδη ισχυρή βάση που έχει χτίσει η SAS στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα analytics, machine learning, deep learing, επεξεργασία φυσικής γλώσσας και ρομποτική όραση. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι εξειδικευμένες υπηρεσίες της εταιρείας θα προετοιμάσουν τους επικεφαλής επιχειρήσεων και τους επιστήμονες των δεδομένων για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης, προσφέροντάς τους την τεχνολογία, τις δεξιότητες και την υποστήριξη που χρειάζονται για να μεταμορφώσουν το μέλλον των οργανισμών τους.

«Στη SAS, παραμένουμε αφοσιωμένοι στους πελάτες μας και την επιτυχία τους, και αυτή η νέα επένδυση αποτελεί ακόμα μια απόδειξη αυτής της δέσμευσης», δήλωσε ο CEO της SAS, Jim Goodnight. «Με τις καινοτόμες δυνατότητές που προφέρουμε στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, βοηθάμε τις επιχειρήσεις να αποφύγουν επιζήμιες απάτες, να καταπολεμήσουν θανατηφόρες ασθένειες, να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τον κίνδυνο, να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε πελάτες και πολίτες και πολλά άλλα.»

Η επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Τεχνητή Νοημοσύνη θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς πυλώνες: Στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D), όπου η SAS συνεχίζει να ενισχύει τις παγκόσμιες προσπάθειές της για την Τεχνητή Νοημοσύνη, στις εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται στις ανάγκες των χρηστών να κατανοήσουν καλύτερα και να επωφεληθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη και στις εξειδικευμένες υπηρεσίες για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης από προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

 

Καινοτομία R&D

Η SAS επενδύει σε καινοτομίες Έρευνας και Ανάπτυξης σε όλους τους βασικούς τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, με ιδιαίτερη έμφαση στη διευκόλυνση των χρηστών με διαφορετικά επίπεδα δεξιοτήτων να επωφελούνται από την εν λόγω τεχνολογία – από ειδήμονες μέχρι μηχανικούς και επιστήμονες δεδομένων. Η SAS ενσωματώνει τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πλατφόρμα της, αλλά και στις λύσεις για τη διαχείριση δεδομένων, τo customer inteligence, το fraud & security intelligence και τη διαχείριση κινδύνων, καθώς και εφαρμογές για βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων και υπηρεσιών για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κυβερνήσεις, συστήματα περίθαλψης, κατασκευαστικές εταιρείες και λιανεμπόριο.

Η SAS συνεχίζει να συνεργάζεται με καινοτόμες εταιρείες και κορυφαίους προμηθευτές τεχνολογίας όπως οι Accenture, Cisco, Deloitte, Intel και NVIDIA, προσφέροντας τις τελευταίες εξελίξεις και πρακτικές του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και του machine learning στους πελάτες της εταιρίας και εξασφαλζοντας ότι οι τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης της SAS λειτουργούν άριστα στο cloud και hardware περιβάλλον τους.

Η SciSports, μία καινοτόμος Ολλανδική startup εταιρία ανάλυσης αθλητικών δεδομένων, εφαρμόζει την ρομποτική όραση της SAS στη ροή δεδομένων των αγώνων soccer ή ποδοσφαίρου. Η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της SAS που λειτουργεί με κάρτες γραφικών της NVIDIA παρέχει πληροφορίες για τον αγώνα στους προπονητές και τους επικεφαλής των ομάδων. Καταγράφοντας και αναλύοντας αυτά και άλλα δεδομένα, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι μπορούν να βελτιώνουν πολλές πτυχές του “όμορφου παιχνιδιού”, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής του παιχνιδιού, της επιλογής των κατάλληλων παικτών και της οπαδικής εμπειρίας.

«Ο λόγος για τον οποίο η SAS βρίσκεται στην κορυφή της λίστας εταιρειών που προσφέρουν προηγμένα analytics τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ότι οι λύσεις της στηρίζονται στα θεμέλια του machine learning και της βαθιάς γνώσης των analytics. Αυτά αποτελούν μέρος του DNA της SAS», δήλωσε ο Dave Schubmehl, Διευθυντής Έρευνας για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην IDC. «Ο συνδυασμός της γνώσης και της τεχνολογίας της SAS με τη συνεχή της προσπάθεια για καινοτομία στον τομέα της ρομποτικής όρασης, το NLP και το Deep Learning θα εξασφαλίσει την περαιτέρω εξάπλωση των τεχνολογιών της Τεχνητής Νοημοσύνης σε πολλές βιομηχανίες. Επιπλέον, θα βοηθήσει τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για την Τεχνητή Νοημοσύνη – είτε βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα analytics είτε είναι πιο ώριμες στον τομέα αυτό».

 

Πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των πελατών

Οι δράσεις για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των πελατών, όπως το νέο πρόγραμμα AI Accelerator, θα επικεντρωθούν στην στήριξη οργανισμών και επαγγελματιών όλων των βαθμίδων για την κατανόηση των συστημάτων της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η SAS θα προσφέρει:

• Εξατομικευμένα μαθήματα που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην Τεχνητή Νοημοσύνη, που θα περιλαμβάνουν προγράμματα e-learning, όπως το SAS Academy for Data Science και προσωπικά σεμινάρια για την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις βέλτιστες πρακτικές και πολλά άλλα.
• Προγράμματα πιστοποίησης που δίνουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του τομέα των αναλύσεων και στους επιστήμονες των δεδομένων να λάβουν την έγκριτη πιστοποίηση SAS Certified Professional in AI and Machine Learning. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση καθιστά τους επαγγελματίες του κλάδου ακόμα πιο περιζήτητους στις εταιρίες που αναζητούν ταλέντα στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
• Το SAS Analytics Center of Excellence, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, του machine learning, του NLP, της ρομποτικής όρασης, του optimization, της προσομοίωσης και των επιστημονικών δεδομένων. Αυτοί οι ειδικοί της SAS είναι αφιερωμένοι στο να υποστηρίζουν την υλοποίηση προγραμμάτων Τεχνητής Νοημοσύνης για πελάτες, είτε αφορούν εδραιωμένα είτε νέα και πρωτοποριακά προγράμματα.

Οι πόροι και το ταλέντο αποτελούν επίσης μέρος της επένδυσης. Η SAS θα ενισχύσει την εξειδίκευσή της στην Τεχνητή Νοημοσύνη μέσω πρόσθετων πόρων στον τομέα των Επαγγελματικών Υπηρεσιών, τα Κέντρα Αριστείας, την Εκπαίδευση και την Έρευνα και Ανάπτυξη.

Τεχνητή Νοημοσύνη και Analytics στην πράξη
Αποτελώντας την πιο πρόσφατη προσθήκη στο πρόγραμμα “smart campus” της SAS, τα νέα κεντρικά γραφεία της SAS, ένας πύργος 420.000 τετραγωνικών που φιλοξενεί το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης, αξιοποιεί τις τελευταίες καινοτομίες στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και του machine learning για να συνδέσει την απόδοση με τα επιχειρησιακά αποτελέσματα. Το νέο κτίριο διαθέτει χιλιάδες αισθητήρες τεχνολογίας IoT, ενσωματωμένοι σε ψύκτες, λέβητες και συστήματα αέρα, που καταγράφουν την κατανάλωση νερού και ενέργειας. Μέσα από νευρωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα SAS Event Stream Processing, η εταιρεία θα παρακολουθεί την απόδοση των αισθητήρων και των συστημάτων σε πραγματικό χρόνο, για να βελτιώνει την προληπτική συντήρηση (εντοπίζοντας προβλήματα εξοπλισμού πριν γίνουν σημαντικά) και να βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας και νερού. Υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της SAS για βιωσιμότητα, σχεδόν το μισό της ισχύος του νέου κτιρίου παρέχεται από το παρακείμενο σύστημα ηλιακής ενέργειας SAS Solar Farm.

 

Μεταξύ των πολλών πελατών της SAS που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη και το machine learning είναι:

• Η Connexions Loyalty – συνεργάζεται με κορυφαία brands σε προγράμματα πιστότητας που εξυπηρετούν περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η εταιρία βασίζεται σε μια μηχανή εξατομίκευσης που λειτουργεί με την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της SAS για την καλύτερη προώθηση και την αύξηση της εμπιστοσύνης των πελατών.

• Η Daiwa Securities – δημιούργησε ένα σύστημα συστάσεων που αξιοποιεί την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της SAS για τους αντιπροσώπους πωλήσεών της. Το σύστημα αναλύει και προβλέπει αλλαγές για κάθε πελάτη, προτείνει το καταλληλότερο προϊόν ή τα κατάλληλα follow up μηνύματα για να προσελκύσει τους πελάτες και να μειώσει τα ποσοστά ακύρωσης.

• Η Volvo και η Mack Trucks – χρησιμοποιούν λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης της SAS για να αναλύσουν τα δεδομένα IoT που ρέουν από μεγάλες εξέδρες και στη συνέχεια να προσφέρουν προληπτικές πληροφορίες συντήρησης που βοηθούν το στόλο να συνεχίσει τις μεταφορές