Η Volkswagen θέλει να φτιάξει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 20.000€

13 Νοεμβρίου, 2018

Η εταιρία που έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο του λαού ( VolksWagen) έχει πάψει εδώ και χρόνια να κατασκευάζει προσιτά οχήματα για όλα τα βαλάντια και έχει γίνει ένας από τους πιο premium κατασκευαστές στον κόσμο.
Για το μέλλον όμως φαίνεται να θέλει να αλλάξει ρότα παρουσιάζοντας το πιο οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο με κόστος κάτω από τα 20.000 ευρώ!
Σύμφωνα με την VW τα μελλοντικά της σχέδια περιλαμβάνουν και την μετατροπή 3 εργοστασίων ώστε να είναι δυνατή η κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που φυσικά θα προστατέψει και τις θέσεις εργασίας στα εργοστάσια αυτά.

Αν τελικά η VW καταφέρει να βγάλει στην παραγωγή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάτω από τα 20 χιλιάδες ευρώ θα βρίσκεται σχεδόν 11.000 ευρώ χαμηλότερα από την τιμή του Model 3 της Tesla το οποίο είναι αυτή την στιγμή η πιο προσιτή πρόταση της αμερικανικής εταιρίας.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το νέο αυτό project έχει βαφτιστεί ανεπίσημα «MEB Entry», και οι πρώτες προβλέψεις μιλούν για μια παραγωγή της τάξεως των 200.000 οχημάτων τουλάχιστον στην αρχή. Το νέο αυτό ηλεκτρικό όχημα να σας θυμίσουμε ότι είναι το δεύτερο που ετοιμάζει η VW καθώς το καλοκαίρι είχαμε ακούσει και για ένα βανάκι με το όνομα I.D Buzz electric το οποίο θα μπει στην γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο στο Αννόβερο, εκεί δηλαδή που κατασκευάζεται το Passat.

Τέλος υπάρχουν και οι πληροφορίες ότι VW και Ford βρίσκονται σε συζητήσεις για μια νέα «συμμαχία» η οποία θα οδηγήσει στην εξέλιξη αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων.