Μοναδική σχεδίαση και “γυάλινος” ήχος για το LSPX-S2 της Sony

28 Ιανουαρίου, 2019

Λάμπα πετρελαίου; Γκαζιέρα; Κάποιο μάλλον ύποπτο είδος ναργιλέ; Τίποτα από τα παραπάνω, είναι απλά το ηχείο LSPX-S2 ή Glass Sound Speaker όπως το αποκαλεί χαϊδευτικά η Sony. Στην ουσία είναι ένα ασύρματο ηχείο με ενσωματωμένο φωτιστικό στοιχείο το οποίο μπορεί να προσφέρει έως και 8 ώρες μουσικής και φωτισμού. Αν κατεβάσετε την ένταση του φωτισμού μάλιστα σε ποιο ρομαντικά επίπεδα η αυτονομία μεγαλώνει αρκετά.

Το LSPX-S2 έχει NFC, Bluetooth και Wi-Fi κάτι που σημαίνει ότι είσαστε καλυμμένοι στις ασύρματες συνδέσεις ενώ δεν λείπει και η είσοδος 3,5mm για τις αναλογικές συνδέσεις.
Μην αφήσετε την παλιακή σχεδίαση να σας ξεγελάσει. Το ηχείο της Sony υποστηρίζει αρχεία ήχου υψηλής ποιότητας (hi-res audio) ενώ κρύβει μέσα του και μπόλικη τεχνολογία.


Ο γυάλινος σωλήνας για παράδειγμα δεν βρίσκεται εκεί για διακόσμηση. Στην βάση του υπάρχουν 3 actuators οι οποίοι δονούν τον σωλήνα ο οποίος με την σειρά του δημιουργεί ήχο σε 360 μοίρες. Η τεχνολογία είναι παρόμοια με αυτή που έχουμε δει στις τηλεοράσεις OLED της Sony όπου ολόκληρη η οθόνη είναι ένα ηχείο.
Φυσικά υπάρχει ένα ηχείο midrange 35mm αλλά και παθητικός ακτινοβολητής ο οποίος αναλαμβάνει να δώσει βάθος στις χαμηλές συχνότητες.

Στα 11Watt δεν θα λέγαμε ότι κάνει τα τζάμια να τρίζουν αλλά έτσι και αλλιώς δεν είναι αυτός ο προορισμός του. Είναι ένα κομψοτέχνημα για πιο ρομαντικές και home καταστάσεις!
Στο φινάλε αν θέλετε περισσότερη ισχύ μπορείτε πάντα να συνδέσετε δυο ηχεία μαζί για διπλάσια ένταση και stereo ήχο!