Οι προ-παραγγελίες για την πρώτη ιπτάμενη μοτοσικλέτα ξεκίνησαν και ναι το κόστος είναι υψηλό….

12 Μαρτίου, 2019

Η JPA δέχεται προ παραγγελίες για την νέα της ιπτάμενη μοτοσικλέτα. Όχι, δεν είναι πρώιμο πρωταπριλιάτικο αστείο, με 10 χιλιάρικα μπορείτε να κλείσετε την δική σας σήμερα!

Η Jetpack Aviation αποφάσισε να ζωντανέψει τα νεανικά μας όνειρα και να κάνει την καθημερινότητά μας επιστημονική φαντασία. Και πιστέψτε μας η JPA μπορεί να το κάνει μιας και μιλάμε για την εταιρεία η οποία κατασκευάζει και πουλάει τα JB-1O και JB-11 jetpacks!

 

[youtube v=”y9B7WdlRafc”]

 

Η JPA είναι ειδική στους κινητήρες jet και έτσι η ιπτάμενη μοτοσικλέτα ενσωματώνει 4 κινητήρες turbojet οι οποίοι προσφέρουν αρκετή ισχύ για να απογειώσουν την μηχανή των 104 κιλών και τον αναβάτη της. Σύμφωνα με την JPA η μηχανή της μπορεί να πιάσει ταχύτητα 240 χιλιομέτρων και να ανέβει σε ύψος 4.500 μέτρων. Η κάθε πτήση μπορεί να διαρκέσει περίπου 22 λεπτά ανάλογα φυσικά με το ύψος πτήσης και το βάρος το αναβάτη.


Επάνω στην μηχανή υπάρχει οθόνη αφής 12 ιντσών για την πλοήγηση ενώ χάρη στο fly-by-wire σύστημα που διαθέτει οι πτήσεις είναι ιδιαίτερα σταθερές και ασφαλείς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σύστημα αυτό έρχεται κατευθείαν από τον κόσμο των drones.


Και τώρα πάμε στα άσχημα νέα. Το κόστος της ιπτάμενης μηχανής βρίσκεται στα 380.000 δολάρια ή 337.000 ευρώ αν προτιμάτε. Η προκαταβολή στα 10.000 δολάρια πάντως είναι αρκετά προσιτή!

ΠΗΓΗ