Τα πάντα για τα νέα iPhone Xs, Xs Max και Xr αλλά και για το νέο Watch series 4!

13 Σεπτεμβρίου, 2018

Άλλο ένα Apple event τελείωσε και αν τα χειροκροτήματα και τα επιφωνήματα είναι μέτρο σύγκρισης της επιτυχίας, τότε αυτή η παρουσίαση ήταν άκρως επιτυχημένη.

Για άλλη μια φορά ο Tim Cook δήλωσε ότι τα νέα iPhone είναι τα πιο εξελιγμένα iPhone που έχει παρουσιάσει ποτέ η Apple, αν και αυτό ακούγεται και λίγο χαζό. Υπήρχε περίπτωση δηλαδή ένα νέο iPhone να είναι πίσω τεχνολογικά από το προηγούμενο; Όπως και να έχει, τα νέα iPhone Xs & Xs Max αλλά και το iPhone Xr κρύβουν μέσα τους μπόλικη τεχνολογία, ενώ και το Apple Watch είναι αναβαθμισμένο σε σημαντικό βαθμό.

 

APPLE WATCH SERIES 4


Είναι αλήθεια ότι μας φάνηκε περίεργο που η παρουσίαση της Apple ξεκίνησε με Watch, αλλά όπως είπε και ο Cook το Apple Watch δεν είναι απλά το πιο δημοφιλές smartwatch στον κόσμο αλλά και το δημοφιλέστερο ρολόι γενικότερα,  βάσει πωλήσεων φυσικά.
Το νέο Watch λοιπόν έρχεται με 30% μεγαλύτερη οθόνη αλλά ταυτόχρονα είναι και πιο λεπτό από το Series 3. Νέο και ανανεωμένο είναι και το interface το οποίο τώρα εκμεταλλεύεται καλύτερα την πιο ευρύχωρη οθόνη, ενώ ακόμη και η ψηφιακή κορώνα προσφέρει haptic feedback για να δίνει την αίσθηση του αναλογικού ρολογιού.

Στο εσωτερικό υπάρχει ο νέος επεξεργαστής S4 της Apple, ένας διπύρηνος 64bit ο οποίος μάλιστα υπόσχεται διπλάσιες επιδόσεις σε σύγκριση με τον προηγούμενο. Το νέο γυροσκόπιο και οι αισθητήρες έχουν βελτιωθεί σημαντικά για να αναγνωρίζουν διαφορετικές κινήσεις και αντιδράσεις.

Έτσι αν για παράδειγμα πέσετε κάτω και οι αισθητήρες δεν αντιληφθούν καμία αντίδραση τότε το ρολόι θα καλέσει για βοήθεια. Επίσης βελτιωμένες είναι και οι λειτουργίες fitness και health, κάτι που σημαίνει ότι το Watch Series 4 γίνεται ένα πρώτης τάξεως διαγνωστικό εργαλείο το οποίο μπορεί να κάνει ακόμη και κανονικό καρδιογράφημα.

Η μπαταρία του νέου Watch θα μπορεί να αντέξει μια ολόκληρη ημέρα, ενώ η λειτουργία GPS ανέβηκε στις 6 ώρες. Οι τιμές του Watch θα ξεκινούν από τα 400 δολάρια για την έκδοση GPS και τα 500 για την LTE. Οι προ παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο στις 21 Σεπτεμβρίου.

 

IPHONE XS & XS MAX


Το iPhone X σύμφωνα με την Apple έγινε το πρώτο κινητό στον κόσμο του οποίου οι κάτοχοι δηλώνουν κατά 98% απόλυτα ευχαριστημένοι με την αγορά του (customer satisfaction rating). Έτσι ήταν απόλυτα φυσιολογικό τα νέα κινητά της Apple να έχουν την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία. Γιατί να αλλάξεις μια συνταγή που έχει αποδειχτεί επιτυχημένη;

Δύο διαφορετικές εκδόσεις λοιπόν για τα νέα iPhone, οι Xs και Xs Max!
Το Xs έχει στην ουσία την ίδια σχεδίαση με το προηγούμενο μοντέλο, και είναι κατασκευασμένο από ατσάλι χειρουργικών προδιαγραφών και κρύσταλλο το οποίο όπως δηλώνει η Apple είναι το πιο ανθεκτικό που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για την κατασκευή κινητού. Και οι δύο συσκευές έχουν προδιαγραφές IP68 για την αντοχή σε νερό και σκόνη.

Τα νέα iPhone είναι εξοπλισμένα με Super Retina OLED οθόνες οι οποίες εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους. Στο Xs η διαγώνιος είναι 5.8’’ ενώ το μεγάλο Xs Max ανεβαίνει στις 6,5 ίντσες, ένα νούμερο αρκετά εντυπωσιακό. Και οι δύο αυτές οθόνες υποστηρίζουν HDR10 και Dolby και έχουν 458ppi.

Αυτό που σίγουρα όμως κάνει την διαφορά είναι ο νέος επεξεργαστής A12 Bionic ένας από τους πρώτου επεξεργαστές που κατασκευάζονται στα 7nm. Άλλωστε όπως έχουμε ήδη γράψει, για το 2018 μόνο η Apple και η Huawei θα έχουν την τεχνολογία αυτή στο οπλοστάσιό τους.


Ο A12 Bionic λοιπόν σύμφωνα με την Apple προσφέρει έως και 40% καλύτερες επιδόσεις από τον Α11, και μπορεί να κάνει 5 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο! Επίσης ανοίγει 30% γρηγορότερα τις εφαρμογές και είναι ταχύτατος σε gaming και AR υλοποιήσεις.
Η Apple όπως θα δείτε και στο βίντεο, έκανε επίδειξη των νέων δυνατοτήτων με το παιχνίδι The Elder Scrolls Blades αλλά και με μια AR έκδοση του Galaga.


Και τα δύο νέο iPhone ενσωματώνουν διπλή κύρια κάμερα 12MP, με έναν ευρυγώνιο και έναν τηλεφακό και φυσικά εκμεταλλεύονται με διάφορους τρόπους την έξτρα δύναμη του νέου επεξεργαστή.
Το Smart HDR για παράδειγμα έχει μηδενική καθυστέρηση κλείστρου και λαμβάνει 4 καρέ αλλά και αρκετά ενδιάμεσα καρέ τα οποία και ενώνει σε μια φωτογραφία για να δώσει ένα αποτέλεσμα με άριστο δυναμικό εύρος. Φυσικά δεν λείπει το 2x οπτικό zoom αλλά και το σύστημα σταθεροποίησης OIS. Το ίδιο βελτιωμένη είναι και η λήψη 4K βίντεο ενώ η selfie κάμερα των 7MP έχει νέα εξελιγμένα modes για λήψη πορτραίτων.

Μικρή αλλά σημαντική είναι και η αναβάθμιση της μπαταρίας στα δύο νέα κινητά της Apple. Έτσι το Xs τώρα μπορεί να αντέξει για επιπλέον μισή ώρα ενώ το Max για μια και μισή ώρα.
Τα iPhone Xs και Xs Max θα κυκλοφορήσουν σε εκδόσεις των 64GB, 256GB και 512GB, οι προ παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου και η διάθεση θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου. Όσο για τις τιμές…δεν πιστεύουμε να περιμένατε κάτι λιγότερο από χιλιάρικο. Το Xs θα ξεκινάει από τα 1000 δολάρια ενώ το Max από τα 1100 δολάρια.

 

IPHONE XR


Οι φήμες και οι διαρροές επιβεβαιώθηκαν, και η Apple έκλεισε την παρουσίαση με ένα λίγο πιο προσιτό iPhone.
Το iPhone Xr έχει την ίδια σχεδίαση με τα πιο ακριβά αδερφάκια του, αλλά κόβει λίγο το κόστος με έξυπνες επιλογές. Για παράδειγμα το πλαίσιο εδώ δεν είναι από χειρουργικό ατσάλι αλλά από αλουμίνιο. Η οθόνη επίσης δεν είναι OLED αλλά μια νέα LCD την οποία η Apple ονομάζει Liquid LCD Display. Η οθόνη αυτή έχει διαγώνιο 6.1 ιντσών, το ίδιο pixel density με τις OLED (326ppi), ανάλυση 822x 1792 και μιμείται τις κυρτές πλευρές των OLED. Σύμφωνα με την Apple είναι η καλύτερη LCD της αγοράς, κάτι που μένει να διαπιστώσουμε και στην πράξη όταν δοκιμάσουμε τις συσκευές.

Η κάμερα είναι μονή και χρησιμοποιεί τον αισθητήρα των 12MP και τον ευρυγώνιο φακό των μεγαλύτερων μοντέλων ενώ και η selfie κάμερα έχει επίσης τον ίδιο αισθητήρα των 7MP. Δεν λείπει η λειτουργία FaceID για το ξεκλείδωμα της συσκευής με το πρόσωπο.

Το ιδιαίτερα ευχάριστο είναι ότι στο εσωτερικό υπάρχει ο ίδιος επεξεργαστής A12 Bionic άρα στον τομέα των επιδόσεων ο χρήστης θα έχει την ίδια εμπειρία που προσφέρουν τα Xs και Xs Max.
Όταν λέμε προσιτό iPhone θα πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι μιλάμε για προϊόν της Apple, οπότε το νέο Xr θα κοστίζει 750 δολάρια ή 800+ ευρώ στην χώρα μας. Οι προ παραγγελίες του Xr θα ξεκινήσουν στις 19 Οκτωβρίου και η διάθεση θα γίνει 10 ημέρες μετά στις 29 Οκτωβρίου.