Το νέο iOS 13 ενημερώνει για το ποιες εφαρμογές σας παρακολουθούν και για πόση ώρα

10 Ιουνίου, 2019

Η Apple ήταν πάντα υπερήφανη για την ασφάλεια που προσφέρει στους χρήστες των mobile συσκευών της, και τώρα στην νέα έκδοση του λειτουργικού της φαίνεται ότι πρόσθεσε μερικά νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Τώρα λοιπόν στην status bar θα υπάρχει εικονίδιο όταν ανιχνευτεί κάποια εφαρμογή η οποία ανιχνεύει την τοποθεσία σας. Μάλιστα η Apple το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα καθώς ο χρήστης δεν θα μπορεί απλά να δει ποια εφαρμογή τον παρακολουθεί αλλά και άλλες λεπτομέρειες όπως για πόσο χρόνο και πόση ώρα!


Όπως βλέπουμε και στο screenshot το iOS13 ζητάει από τον χρήστη να αποφασίσει αν θέλει να επιτρέψει στην εφαρμογή να κάνει track την τοποθεσία από και όταν αυτή βρίσκεται στο παρασκήνιο.
Ο μικρός χάρτης δείχνει την απόσταση που η εφαρμογή ανιχνεύει την τοποθεσία, κάτι φυσιολογικό στην προκειμένη περίπτωση μιας και πρόκειται για την εφαρμογή ενός αυτοκινήτου Tesla.

Σύμφωνα με την Apple οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν συχνά αυτές τις προειδοποιήσεις, ειδικά αν παίρνουν στα σοβαρά την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων.