Το προσιτό αυτοκίνητο Tesla Model 3 που υποσχέθηκε ο Elon Musk είναι εδώ!

4 Μαρτίου, 2019

Ο Elon Musk, το μεγάλο αφεντικό της Tesla κάμποσο καιρό πριν ξεστόμισε μια βαριά κουβέντα. Υποσχέθηκε ότι σύντομα θα παρουσίαζε μια βασική έκδοση του Model 3 η οποία θα ήταν προσιτή για περισσότερα πορτοφόλια καθώς θα κόστιζε μόλις 35.000 δολάρια ή αλλιώς 30 χιλιάδες ευρώ.
Η αναμονή τελείωσε λοιπόν καθώς τώρα το Model 3 έριξε την τιμή του στα 30 χιλιάρικα. Για να καταλάβετε το πόσο σημαντικό είναι αυτό θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι το Model 3 τον Ιούλιο του 2017 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κόστιζε 56.000 δολάρια ενώ και τους επόμενους μήνες το κόστος δεν κατέβηκε ποτέ κάτω από τα 40 χιλιάρικα.

Η προσιτή αυτή έκδοση έχει αυτονομία μπαταρίας 350+ χιλιομέτρων, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ/ώρα ενώ για τα 0-100 χρειάζεται 5,6 δεύτερα. Αξιοπρεπέστατες επιδόσεις ακόμη και με τα standard των βενζινοκίνητων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον Musk θα υπάρχει και άλλη μια έκδοση η οποία θα ονομάζεται Model 3 Standard Range Plus με κόστος που θα ξεκινάει από τα 32,500€ η οποία θα προσφέρει επίσης ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις, αυτονομία 390 χιλιομέτρων με μια φόρτιση και ελαφρώς αναβαθμισμένη ποιότητα στο εσωτερικό.

Για να επιτύχει αυτές τις μειωμένες τιμές η Tesla ξεκίνησε να μειώνει τα έξοδά της αρχικά κλείνοντας τα περισσότερα φυσικά καταστήματα και μεταφέροντας ολόκληρο τον όγκο των πωλήσεων online.
Φυσικά έτσι θα χαθούν αρκετές θέσεις εργασίας για τις οποίες όταν ερωτήθηκε το σχόλιο του Musk ήταν το εξής: “Ήταν μια καθαρά δυαδική επιλογή. Αυτοκίνητο με 35.000 δολάρια κόστος και λιγότεροι άνθρωποι ή απλά ξεχνάμε το αυτοκίνητο των 35 χιλιάδων”. Απλά πράγματα.

 

ΠΗΓΗ