Το Huawei Mate X είναι κοντά στην επίσημη παρουσίαση και φέρνει ταχύτατο 5G!

6 Ιουνίου, 2019

Το Huawei Mate X μπορεί να έχασε την πρωτιά του πρώτου foldable από το Samsung, αλλά όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Mobile Congress κατάφερε να κάνει τους πάντες να ξεχάσουν ότι υπάρχει άλλο κινητό με αναδιπλούμενη οθόνη.
Και όχι άδικα, μιας και είναι κλάσεις πιο όμορφο και χρηστικό, με όχι μια αλλά 3 μεγάλες εντυπωσιακές οθόνες και εξαιρετική ευελιξία.
Εντωμεταξύ το Galaxy Fold έκανε μια καταστροφική πρώτη εμφάνιση στα χέρια δημοσιογράφων και έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Η Huawei από την άλλη έχει τα δικά της προβλήματα καθώς βρέθηκε στην δίνη μιας πολιτικής/εμπορικής διαμάχης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, και προσπαθεί να συνεχίσει την πορεία της όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.
Τα καλά νέα από την Huawei όμως είναι ότι παρά τα προβλήματα οι προγραμματισμένες παρουσιάσεις συσκευών δεν φαίνεται να «φρενάρουν» και έτσι το Mate X οδεύει προς την επίσημη παρουσίαση του τουλάχιστον στην κινεζική αγορά.
Μάλιστα η Huawei ανέβασε και φωτογραφίες στις οποίες κάνει επίδειξη της ταχύτητας που μπορεί να πιάσει η συσκευή σε δίκτυα 5G!

Στις εικόνες βλέπουμε ότι το Mate X φτάνει το 1Gbps σε download και 100Mbps σε upload, ταχύτητες που έχουμε δει και από τον ανταγωνισμό, δηλαδή το Samsung Galaxy S10 5G και το OnePlus Pro 5G. Βέβαια η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτές οι συσκευές βασίζονται σε modem της Qualcomm ενώ το Mate φοράει το δικό του Balong 5000.

Τις εικόνες ανέβασε ο He Hang, επικεφαλής του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Huawei ενώ το δίκτυο που χρησιμοποιήθηκε είναι της κινεζικής Unicom στο Shanghai Research Institute.

 

ΠΗΓΗ