Το Huawei P30 Pro έρχεται τον Μάρτιο και αναμένεται να χτυπήσει το Galaxy S10

11 Φεβρουαρίου, 2019

Χάρη στις διαρροές από την Spigen, τον γνωστό κατασκευαστή θηκών και αξεσουάρ για κινητά γνωρίζουμε την σχεδίαση των νέων Huawei P30 και Huawei P30 Pro. Αυτά τα νέα κινητά της Huawei αναμένεται να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος για την σειρά Galaxy S10 της Samsung και θα τα δούμε σύμφωνα με πληροφορίες τον Μάρτιο. Μερικές εβδομάδες δηλαδή μετά το τέλος του Mobile Congress της Βαρκελώνης. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μας η Huawei επέλεξε αυτή την χρονιά στο Mobile Congress να δείξει νέα laptops αλλά και να παρουσιάσει και το δικό της αναδιπλούμενο κινητό για πρώτη φορά στο κοινό, κάτι που σίγουρα περιμένουμε με ανυπομονησία. Το γεγονός ότι η σειρά P30 θα παρουσιαστεί σε ένα ξεχωριστό event δεν είναι περίεργο. Δεν θα μπορούσε ένα τόσο σημαντικό smartphone να το «κάψει» παρουσιάζοντάς το σε μια έκθεση όπου οι δεκάδες παρουσιάσεις θα κλέψουν αρκετή από την «λάμψη» της νέας συσκευής.

Μάλιστα να πιστέψουμε τις διαρροές της Spigen επάνω στην συσκευή βλέπουμε να αναγράφεται η 28η Μαρτίου κάτι που δείχνει ότι έχουμε και την επίσημη ημερομηνία παρουσίασης. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες τα δύο νέα κινητά της Huawei θα έχουν όμορφη οθόνη χωρίς πλαίσια και μικρό dewdrop notch, η έλλειψη fingerprint reader μας δείχνει ότι θα βρίσκεται κάτω από την οθόνη όπως στο Mate 20 Pro, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η 4πλή κάμερα στην έκδοση P30 Pro!

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την φανταστική παρουσίαση του P20 Pro στο Παρίσι όπου για περισσότερη από μισή ώρα ακούγαμε τα μοναδικά specs της κάμερας. Μιας κάμερας που είναι αλήθεια ότι άλλαξε δραματικά το τοπίο στις φωτογραφικές των κινητών τους τελευταίους μήνες.
Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι και το P30 Pro θα έχει εξαιρετικές βελτιώσεις και χαρακτηριστικά και σίγουρα θα είναι άκρως ανταγωνιστικό απέναντι στα κινητά της Samsung.

Αν αναρωτιέστε γιατί η Huawei επέλεξε να παρουσιάσει την σειρά P30 σχεδόν έναν μήνα μετά από τα Galaxy S10 η απάντηση είναι απλή και θυμίζει λίγο την τακτική των οδηγών Formula 1.
Είσαι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών και τα τελευταία σου κινητά είναι έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνιστή σου ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση. Τον αφήνεις να πάρει το προβάδισμα, τον κρατάς σε κοντινή απόσταση για να μετρήσεις την δύναμή του και χτυπάς στις τελευταίες στροφές!
Με λίγα λόγια κατά την γνώμη μας η Huawei κυνηγώντας την πρωτιά στους κατασκευαστές δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Περιμένει να δει τι θα παρουσιάσει η Samsung και θα απαντήσει ανάλογα.