ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ 2 (HAPPY DEATH DAY 2U), 28 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους

20 Φεβρουαρίου, 2019
INFO
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Λάντον Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Ροθ, Ρούμπι Μοντίν, Ρέιτσελ Μάθιους, Ίσραελ Μπρουσάρντ Παραγωγή: Τζέισον Μπλουμ, Διάρκεια:100 λεπτά

Έφτασε η ώρα για το σίκουελ της απρόσμενης, προπέρσινης επιτυχίας της εταιρείας Blumhouse (Διχασμένος, Τρέξε!, Η Κάθαρση) η οποία αξιοποίησε ένα φρέσκο σενάριο γεμάτο με ακόμη πιο ευφάνταστες ιδέες και ανατροπές. Η Τζέσικα Ροθ είναι ξανά η επικεφαλής του νεανικού καστ της ταινίας «Γενέθλια Θανάτου 2» (Happy Death Day 2U)
και πλέον εξελίσσεται σε μια σύγχρονη scream queen, ικανή να κουβαλήσει πάνω της ένα κινηματογραφικό franchise.

Το ημερολόγιο θα κολλήσει ξανά στην ημέρα των γενεθλίων της αποφασιστικής ηρωίδας, όπως και στην πρώτη ταινία η οποία είχε σημειώσει αναπάντεχο άνοιγμα στο Αμερικάνικο box-office με 26 εκατομμύρια το πρώτο τριήμερο. Αυτήν τη φορά, η κεντρική ηρωίδα αντιλαμβάνεται ότι εκείνη η καταραμένη μέρα όπου είχε την ατυχία να δολοφονείται ξανά και ξανά, δεν έμελλε να είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να της έχει συμβεί και πως τα αληθινά της προβλήματα, μόλις αρχίζουν.

 

Ο Τζέισον Μπλουμ επιστρέφει στο τιμόνι της παραγωγής της ταινίας για να βάλει το μαγικό του άγγιγμα και ο Κρίστοφερ Λάντον γράφει και σκηνοθετεί το νέο κεφάλαιο του σίκουελ που… «σκοτώνει». Η Αντζελ Μανκούσο και ο Τζον Μπαλντέτσι αναλαμβάνουν ξανά την εκτέλεση παραγωγής μαζί με το νέο μέλος της ομάδας, τον Σάμσον Μιούκ (της φήμης του “Scouts Guide to the Zombie Apocalypse”).

Τα γεγονότα του σίκουελ θα πάρουν αδιανόητες διαστάσεις σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Η προδιαγεγραμμένη σφαγή της πρώτης ταινίας θα προκαλέσει συνέπειες που θα ξεφύγουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και η επιστήμη θα παίξει τον βασικό ρόλο για ένα απρόβλεπτο ταξίδι στον χωροχρόνο – ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι που θα βάφεται ξανά και ξανά με αίμα, με ένα sci-fi προφίλ. Ένα επιστημονικό πείραμα θα δημιουργήσει μια μηχανή που συρρικνώνει τον χρόνο. Αυτή η μηχανή θα ανοίξει μια τρύπα στην πλοκή της ιστορίας και θα την διασπάσει σε παράλληλες αφηγήσεις, που κρατάνε τον θεατή στην κόψη του ξυραφιού, και φέρνουν τους ήρωες μια ανάσα από την κόψη του… μαχαιριού. Ετσι λοιπόν, η χαριτωμένη αλλά σκληροτράχηλη ηρωίδα της ταινίας, αυτήν τη φορά μπλέκει σε ένα άλυτο κουβάρι παράλληλων πλοκών και εγκλωβίζεται σε μια ατελείωτη λούπα «γενεθλίων» που κάθε φορά την οδηγούν σε μια προδιαγεγραμμένη δολοφονία από τον μασκοφόρο ψυχοπαθή.

Κάθε επιλογή έχει και τις αντίστοιχες συνέπειες στη φυσική τάξη των πραγμάτων και οι ήρωες θα τις υποστούν με τον πιο μακάβριο, τον πιο διασκεδαστικό και τον πιο αγωνιώδη τρόπο που έχει να προσφέρει ένα καθαρόαιμο slasher movie.

Η κλασική ρομαντική κωμωδία “H Μέρα της Μαρμότας” ήταν η βασική πηγή έμπνευσης για το πρώτο φιλμ. Ένα έξυπνο homage που μεταφέρθηκε στο περιβάλλον του teenage horror movie. Αυτήν τη φορά η παλέτα των επιρροών ανοίγει περισσότερο και η αγωνιώδης αφήγηση αντλεί και από την “Επιστροφή Στο Μέλλον”. Το ευρηματικό και σύνθετο μοντάζ που κατασκευάζει έναν κύβο του Ρούμπικ, οι λεπτές πινελιές εφηβικού ρομάντζου που αποκαλύπτουν έναν μεγάλο έρωτα στο υπόστρωμα της ιστορίας, το αντισυμβατικό χιούμορ και το μπόλικο αίμα, αλληλοσυμπληρώνονται σε ένα χρονικό σπιράλ που θα κερδίσει και θα ψυχαγωγήσει όλους τους θεατές.

Αυτήν τη φορά, παρά την χρονική παγίδα στην οποία έχουν πέσει, οι ήρωες θα βρουν έναν αναπάντεχο τρόπο να ορίσουν το πεπρωμένο τους…