Είδαμε το Avengers Infinity War και πέσαμε στα σκληρά ναρκωτικά!

4 Μαΐου, 2018

Ε ναι λοιπόν! Μπορεί να είμαστε μιας κάποιας ηλικίας, αλλά δεν ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε ότι πήγαμε να δούμε το Avengers: Infinity War! Τώρα, μερικά 24ωρα και μισή καρτέλα ηρεμιστικά μετά, είμαστε έτοιμοι να σας πούμε τι μας άρεσε και τι όχι.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS,
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!

 

 

Θα ξεκινήσουμε με αυτά που πραγματικά μας κέρδισαν στην νέα ταινία της Marvel.

  • Δράση και CGI από άλλον πλανήτη. Η συνταγή είναι απλή. Βάζεις στο μίξερ όλες τις τελευταίες ταινίες Star Wars, προσθέτεις και κάνα δυο Lord of the Rings, και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσει την καταιγιστική δράση του Infinity Wars. Εντάξει υπερβάλλουμε λίγο….το Lord of the Rings είναι πολύ κοντά τουλάχιστον στις μάχες.

  • Αψεγάδιαστη τεχνικά ταινία. Υπέροχη σκηνοθεσία και δυναμικό μοντάζ που σε αφήνει να απολαύσεις την δράση για την οποία μιλήσαμε παραπάνω χωρίς να ζαλίζεσαι από τις εναλλαγές της εικόνας και τα μιλιούνια από τα τερατάκια του Thanos.

 

  • Απόλυτη ισορροπία στον κινηματογραφικό χρόνο που έχουν όλοι οι ήρωες. Και μην σκεφτείτε ότι αυτό είναι κάτι απλό. Απλά μόνο σκεφτείτε το «κράξιμο» που θα έριχναν τα fan boys του εκάστοτε ήρωα αν το δικό τους παιδί δεν εμφανίζονταν αρκετά.

 

  • Οι ατάκες ανάμεσα στον Starlord και τον Thor είναι όλα τα λεφτά, και σε κάνει να χαμογελάς πριν φας την κεραμίδα στο κεφάλι αργότερα.

 

  • Ο Starlord και οι φανταστικές του ατάκες συνεχίζονται και στις συζητήσεις με τον Ironman.

 

  • Η απίστευτη χημεία ανάμεσα στο κουνέλι….εεεε στον Rocket Racoon και τον Thor.

 

  • Ο Thor κάνει reboot σε ένα αστέρι που έχει σβήσει. Πως θα μπορούσε να μην είναι εντυπωσιακό αυτό!

 

  • Μετά το reboot, ο Thor αποκτά καινούργιο όπλο το τσεκούρι Stormbreaker, ευγενική προσφορά του αγαπημένου μας νάνου Eitri- ή Tyrion Lannister αν είστε fan του Game of Thrones-.

 

  • Φανταστική ή στιγμή που ο κυρ Thanos γυρίζει πίσω τον χρόνο για να πάρει το πετράδι από το κεφάλι του Vision.

 

Και τώρα ήρθε η στιγμή να σας απαριθμήσουμε και όσα δεν μας άρεσαν ή μας άφησαν μια πικρή μελαγχολική γεύση.

  • Πρώτα από όλα τα θανατικά. Η τελευταία φορά που είδαμε τόσους νεκρούς μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν στο επεισόδιο «Κόκκινος γάμος» του Game of Thrones. Και εντάξει, εκεί έχουμε να κάνουμε με την αρρωστημένη φαντασία του George R.R Martin που λατρεύει να σκοτώνει τους αγαπημένους μας χαρακτήρες, αλλά στο σύμπαν της Marvel τα πράγματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά!

 

Έτσι στην ταινία πεθαίνουν οι: Loki, Heimdell, Dr Strange, Vision, Wanda Maximoff, Spiderman, Black Panther, Bucky Barnes (Winter Soldier), Gamora, Groot, Drax, Mantis, Sam Wilson, Night Fury, Maria Hill.

  • Όποιος δεν είναι fan και γνώστης του Marvel Universe πιθανότατα θα φύγει από τον κινηματογράφο ξύνοντας το κεφάλι του. Ναι, πρέπει τουλάχιστον να έχετε δει τις προηγούμενες ταινίες της Marvel για να έχετε κάποια ιδέα.

 

  • Θα μας στοιχειώνει για πάντα η εικόνα του Hulk να τρώει το ξύλο της χρονιάς του από τον Thanos. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έπειτα ο Hulk φοβάται να εμφανιστεί και αφήνει τον Banner στο έλεος του Thanos!

 

  • Ο Dr Strange δίνει το time stone στον Thanos σε αντάλλαγμα για την ζωή του Tony Stark. Εντάξει μωρέ, το μισό σύμπαν θα πεθάνει δεν έγινε και τίποτα.

 

  • Οι Loki, Heimdall, Pepper Potts, The Collector, War Machine, Wong & Black Widow είχαν την πιο απογοητευτική παρουσία στην ταινία. Βασικά ήταν οι «γλάστρες» μέσα σε μια φανταστική περιπέτεια. Τουλάχιστον οι δύο πρώτοι πέθαναν μέσα στα πρώτα λεπτά της ταινίας.

 

  • Όλοι οι δυνατοί ήρωες αποδεικνύονται παλτά. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ξανά τον Hulk φυσικά ο οποίος είναι μακράν η μεγαλύτερη απογοήτευση.

 

  • Το τέλος της ταινίας μπορεί να σε κάνει να πάρεις υπογλώσσιο. Νεκροί από εδώ, νεκροί από εκεί, νεκροί στο μισό σύμπαν και ο Thanos να ρεμβάζει στο ηλιοβασίλεμα. WTF? Πιάστε ένα φρέντο εσπρέσο στο παλικάρι!
    Φυσικά μετά από αυτό το τέλος όλοι μας αρχίσαμε την αντίστροφη μέτρηση για το 2ο μέρος της ταινίας.