Επίσημη ανακοίνωση της Huawei Hellas για τις κυρώσεις των ΗΠΑ και ιστορίες πολεμικής “εμπορικής” τρέλας

21 Μαΐου, 2019

Το Matrix Life μετά από συνεχόμενες ερωτήσεις αναγνωστών επικοινώνησε με την Huawei Hellas για να ζητήσει διευκρινήσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και το «πισωγύρισμα» του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ το οποίο έδωσε μια περίοδο χάριτος μερικών μηνών.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία μας έστειλε άμεσα την εξής δήλωση:

Η συνεισφορά της Huawei στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του λογισμικού Android παγκοσμίως είναι αξιοσημείωτη. Ως ένας από τους διεθνείς βασικούς συνεργάτες του Android, έχουμε εργαστεί επάνω στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για να αναπτύξουμε ένα οικοσύστημα μέσα από το οποίο έχουν ωφεληθεί τόσο οι ίδιοι οι χρήστες όσο και η βιομηχανία. Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after sales σε όλους τους υπάρχοντες κατόχους smartphones/tablets Huawei και Honor καλύπτοντας τις συσκευές που έχουν πουληθεί αλλά και όσες βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων ανά τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο οικοσύστημα μέσα από το λογισμικό μας ώστε να παρέχουμε τη βέλτιστη εμπειρία στους χρήστες μας σε όλο τον κόσμο.

Όπως φαίνεται είναι νωρίς ακόμη για να πάρουμε περισσότερες λεπτομέρειες κάτι λογικό μιας και η ίδια η «μαμά» εταιρεία σίγουρα ήδη αξιολογεί την κατάσταση και ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Εμείς πιστεύουμε ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν και δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους καταναλωτές. Θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει εξαπολύσει έναν εμπορικό πόλεμο προς όλους και όχι μόνο προς την Κίνα και την Huawei.

Ξέχασε κανείς την ανακοίνωση επιβολής δασμών ύψους 11 δις δολαρίων σε ευρωπαϊκά προϊόντα από τον Ντόναλντ Τραμπ και την απάντηση της ΕΕ ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα προετοιμαστεί για αντίποινα;
Απέναντι λοιπόν στην γενικευμένη επιθετική ρητορική των ΗΠΑ θα πρέπει να κρατήσουμε ψυχραιμία και να μην ξεχνάμε και το εξής. Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγορά για τα αμερικανικά προϊόντα ενώ η Κίνα είναι μια εξίσου μεγάλη αγορά αλλά και το «εργοστάσιο» όπου κατασκευάζεται κάθε τι “made in USA”.

Για φανταστείτε δηλαδή να πάρει παρόμοια μέτρα και η Κίνα απαγορεύοντας στις εγχώριες εταιρείες να συναλλάσσονται με τις ΗΠΑ. Πάνε τα iPhone και iPad, τα παπούτσια Converse, τα εργαλεία Black & Decker..διάολε, μέχρι και οι συλλογές ρούχων και υποδημάτων του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και της κόρης του Ιβάνκα φοράνε περήφανα την ταμπέλα «Made in China»! Εμπρός λοιπόν Mr Trump, Make America Great Again!