Η τεχνολογία IMR στο δελτίο καιρού του Weather Channel είναι απλά τρομακτική!

20 Ιανουαρίου, 2019

Όλοι αγαπάμε τον γλυκούλη κύριο Τάσο Αρνιακό όταν μας λέει τον καιρό. Το ίδιο συμπαθής είναι και η Χριστίνα Σούζη, και στην τελευταία θέση θα βάζαμε τον Κο -Έχω καταπιεί μπαστούνι- Γιάννη Καλλιάνο.

Όλοι αυτοί όμως είναι απλά γατάκια μπροστά στον Jim Cantore, τον μετεωρολόγο του Weather Channel ο οποίος έχει καταφέρει να κάνει τις μετεωρολογικές προβλέψεις ένα απίθανο show με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Το κανάλι ονομάζει την τεχνολογία IMR (Immersive Mixed Reality), ξεκίνησε να προβάλλει τα δελτία καιρού με αυτό τον τρόπο από τον Ιούνιο και είναι ότι πιο ρεαλιστικό και τρομακτικό έχετε δει ποτέ σε δελτίο καιρού!

Στην ουσία διάφορα καιρικά φαινόμενα προβάλλονται σε γωνία 360 μοιρών με υψηλής ευκρίνειας εικόνα ενώ ταυτόχρονα προστίθενται στοιχεία Augmented Reality αλλά και Virtual Reality. Το απίστευτο είναι ότι τα στοιχεία αυτά γίνονται render σε πραγματικό χρόνο παίρνοντας στοιχεία από διάφορες υπηρεσίες όπως το National Hurricane Center κλπ.
Το Weather Channel μάλιστα δήλωσε ότι σκοπεύει η τεχνολογία αυτή να καλύπτει έως και το 80% των δελτίων της μέχρι το 2020.
Αν αυτό είναι το μέλλον της ενημέρωσης ετοιμαζόμαστε για ατελείωτες ώρες τηλεθέασης από τώρα!