Η Apple κλείνει συμφωνία με την κινεζική BOE για τις OLED οθόνες των iPhone του 2020

23 Αυγούστου, 2019

Είναι γνωστή η «λατρεία» της Apple για τις οθόνες της Samsung, μιας και η κορεατική εταιρεία είναι σχεδόν ο αποκλειστικός προμηθευτής OLED panel τα τελευταία χρόνια.
Ο λόγος φυσικά είναι ότι δεν υπάρχουν και πολλοί κατασκευαστές οθονών OLED, ενώ ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που περνούν και τις υψηλές προδιαγραφές της Apple.

Η Apple όμως δεν θέλει να βασίζεται σε έναν και μόνο προμηθευτή, κάτι λογικό μιας και αυτό την φέρνει σε μειονεκτική θέση στις διαπραγματεύσεις ενώ την κάνει και ευάλωτη σε κάποιο «ατύχημα».Δεν μας φάνηκε καθόλου περίεργο λοιπόν όταν διαβάσαμε στο Ασιατικό Nikkei ότι η Apple έκλεισε συμφωνία για τις οθόνες των iPhone του 2020 με την κινεζική ΒΟΕ!
Τις οθόνες της BOE τις έχουμε δει στα κορυφαία κινητά της Huawei και σίγουρα έχουν αποδείξει την αξία και την ποιότητά τους.

Τι σημαίνει η αλλαγή προμηθευτή για την Apple; Σχεδόν 20% χαμηλότερο κόστος στις παραγγελίες τους, ένα νούμερο που σίγουρα δεν μπορεί να αγνοήσει αλλά και ένα εξαιρετικό διαπραγματευτικό όπλο ενάντια στο μονοπώλιο που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια οι κορεατικοί κολοσσοί (Samsung-LG).

Όλα τέλεια λοιπόν για την Apple. Χμμ όχι ακριβώς. Η BOE είναι κινεζική εταιρεία κάτι που σημαίνει ότι για την ώρα βρίσκεται και αυτή ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά που έρχονται από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η BOE προμηθεύεται υλικά από αρκετές αμερικανικές εταιρείες (Corning, 3M) κάτι που την κάνει ευάλωτη σε πιθανές κυρώσεις. Γιατί νομίζετε άλλωστε ο Tim Cook έχει συνεχώς συναντήσεις με τον Τράμπ;

Παρόλα αυτά οι πληροφορίες λένε ότι η Apple δοκιμάζει ήδη τις οθόνες της BOE ενώ στα χέρια της έχει και εύκαμπτες οθόνες όπως αυτή του Huawei Mate X. Λέτε να δούμε σύντομα το πρώτο iPhone ή iPad με αναδιπλούμενη οθόνη;

 

ΠΗΓΗ