Η Fujifilm παρουσιάζει την μοναδική GFX100 με τον αισθητήρα των 102 megapixels!

23 Μαΐου, 2019

Μπορεί η μεγάλη μάχη να παίζεται ανάμεσα στις full frame mirroless φωτογραφικές, αλλά η Fujifilm δείχνει να μένει πιστή στο APS-C και στο μεσαίο φορμά.
Μάλιστα τώρα παρουσίασε και την ναυαρχίδα του μεσαίου φορμά την GFX100 η οποία φέρνει στο πεδίο της μάχης 102 ολόκληρα megapixels.

Τα πολλά megapixels δεν είναι τα μόνα θετικά της φωτογραφικής αυτής. Ο αισθητήρας της είναι back side illuminated κάτι που σημαίνει ότι η απόδοσή της θα είναι εξαιρετική σε χαμηλό φωτισμό, ενώ είναι και η πρώτη κάμερα μεσαίου φορμά με full coverage phase detect, subject tracking και face/eye detection. Μάλιστα η Fujifilm ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει λήψεις κατά 210% ταχύτερα από την GFX 50R.

Το σύστημα σταθεροποίησης είναι μέσα στο σώμα και καταφέρνει να προσθέσει έως και 5,5 επιπλέον στοπ ενώ δεν λείπει και η δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ 4:2:2 10-bit στα 30 fps.
Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε μια όμορφη πτυσσόμενη οθόνη LCD, διπλές θύρες UHS-II για κάρτες και διπλή μπαταρία. Όλα τα δημοφιλή φίλτρα της Fujifilm όπως τα Velvia, Eterna Cinema και Monochrome είναι φυσικά διαθέσιμα ενώ εδώ υπάρχει και ένα νέο Smooth Skin Effect για το διακριτικό «στρώσιμο» των πορτραίτων χωρίς την ανάγκη μετέπειτα επεξεργασίας της εικόνας.

Η GFX100 είναι αδιάβροχη και προστατευμένη από σκόνη, κάτι απαραίτητο για ένα τόσο premium φωτογραφικό εργαλείο.

Αν αναρωτιέστε για την τιμή τώρα…κρατηθείτε γιατί η Fujifilm GFX100 κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 10.000 δολάρια χωρίς φακό. Οι επαγγελματίες φυσικά θα βρουν λογική την τιμή μιας και η Hasselblad X1D η οποία έχει την μισή ανάλυσης της Fujifilm κοστίζει 8500$.
Η νέα φωτογραφική της Fujifilm θα ξεκινήσει να πωλείται από τις 27 Ιουνίου.