Η Huawei δημιουργεί την πρώτη AI εφαρμογή για την εκπαίδευση παιδιών με προβλήματα ακοής!

4 Δεκεμβρίου, 2018

Το διάβασμα είναι μια απλή διαδικασία για τους περισσότερους από εμάς, αλλά αποτελεί μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία για ανθρώπους με προβλήματα ακοής και ιδιαίτερα τα παιδιά. Βλέπετε λίγοι είναι οι καθηγητές που γνωρίζουν την νοηματική, κάτι που δυσχεραίνει την εκμάθηση των παιδιών στα σχολεία.

Η Huawei φαίνεται να βρήκε λύση στο πρόβλημα αυτό με την νέα της εφαρμογή StorySign! Η εφαρμογή αυτή έχει την δύναμή της στην τεχνητή νοημοσύνη της εταιρίας και το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να διαβάσει με την κάμερα του κινητού κάποιο παιδικό βιβλίο και η μετάφραση στην νοηματική θα γίνει αυτόματα από τον ψηφιακό avatar της Huawei.
Μάλιστα για να γίνει το σύστημα ακόμη πιο προσιτό και αγαπητό στα παιδιά την δημιουργία του avatar ανέλαβε η πολυβραβευμένη Wallace και Gromit Aardman Animations!

Η εφαρμογή αυτή φιλοδοξεί να βοηθήσει τα παιδιά αλλά ταυτόχρονα να εκπαιδεύσει γονείς και δασκάλους να μάθουν την νοηματική. Για την ώρα δεν υπάρχουν πολλά συμβατά βιβλία κάτι που όμως αναμένεται να αλλάξει στο σύντομο μέλλον ενώ υποστηρίζονται 10 διαφορετικές νοηματικές γλώσσες (κυρίως από Ευρώπη).


Η κίνηση αυτή της Huawei είναι πραγματικά αξιέπαινη και θα χρειαστεί στήριξη των αρμόδιων φορέων ώστε η εφαρμογή να γίνει υπόδειγμα στην εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα ακοής. Για την ώρα απολαύστε στο βίντεο τον τρόπο λειτουργίας της StorySign!