Η Huawei παρουσιάζει το Nova 4 και βάζει φωτιά στην μεσαία κατηγορία κινητών

17 Δεκεμβρίου, 2018

Η Huawei δεν τελείωσε ακόμη με το 2018 και άφησε μια Χριστουγεννιάτικη έκπληξη για το τέλος της χρονιάς. Το νέο της κινητό είναι το Nova 4 και κύρια χαρακτηριστικά του είναι η οθόνη με την οπή για την κάμερα και μια φανταστική κάμερα με νέο αισθητήρα.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ


Μια γενική εικόνα για την σχεδίαση του Nova 4 είχαμε ήδη καθώς οι διαρροές ήταν αρκετές τον τελευταίο καιρό, αλλά η επίσημες εικόνες της συσκευής είναι εντυπωσιακές. Η οθόνη καταλαμβάνει ολόκληρη την πρόσοψη του κινητού χάρη στην έλλειψη notch και υπάρχει μόνο μια μικρή οπή πίσω από την οποία βρίσκεται η selfie κάμερα.

Η οθόνη είναι IPS LCD έχει ανάλυση 2310×1080 και το μοναδικό ορατό πλαίσιο βρίσκεται στην βάση της. Το κινητό είναι φτιαγμένο από γυαλί και μέταλλο, ζυγίζει 172 γραμμάρια, έχει πάχος 7,77mm και είναι διαθέσιμο σε 4 χρώματα. Μαύρο, μπλε, άσπρο πέρλα και ένα όμορφο κόκκινο.
Στην πλάτη η σχεδίαση θυμίζει αρκετά το Huawei P20 Pro με την τριπλή κύρια κάμερα ενώ το κεντρικό fingerprint reader θα λέγαμε ότι φέρνει αρκετά και σε υλοποίηση της Honor.

 

ΚΑΜΕΡΕΣ


Η μπροστινή κάμερα όπως είπαμε βρίσκεται πίσω από μια μικρή τρύπα (4,5mm) και έχει αισθητήρα 25MP με διάφραγμα f / 2.0 και ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης. Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε ότι η Huawei θα κυκλοφορήσει δύο εκδόσεις του κινητού με την πιο καλά εξοπλισμένη να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τουλάχιστον στον τομέα της κάμερας. Σε αυτό λοιπόν η κύρια κάμερα θα είναι τριπλή και θα περιλαμβάνει αισθητήρα 48MP με διάφραγμα f / 1.8, έναν δεύτερο των 16MP και υπέρ ευρυγώνιο φακό και έναν τρίτο των 2MP για την σύλληψη του βάθους πεδίου. Η πιο «φτωχή» έκδοση αντικαθιστά τον αισθητήρα των 48MP με έναν των 20MP ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν ίδιας ανάλυσης.


Η κύρια κάμερα των 48MP έχει και zoom το οποίο ξεκινάει από το 0,6x και φτάνει το 10x (όπως δηλαδή και το zoom του Huawei Mate 20 Pro), ενώ τα έξυπνα modes λήψης της Huawei θα υποστηρίζονται και από τις δύο κάμερες της συσκευής.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ


Καλή η 48άρα κάμερα αλλά υπάρχουν και άλλα specs που έχουν ενδιαφέρον στο νέο Nova 4. Στο εσωτερικό του λοιπόν βρίσκουμε τον Kirin 970 μια πολύ καλή επιλογή μιας και ο επεξεργαστής αυτός παραμένει ταχύτατος και έξυπνος χάρη στην ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη της Huawei. Η μνήμη RAM είναι 8GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 128GB! Τον εξοπλισμό συμπληρώνει μια μεγάλη μπαταρία 3750mAh η οποία υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, Bluetooth 4.2, ήχος AptX HD και λειτουργικό Android 9.0 με EMUI 9.0.1.

 

ΔΙΑΘΕΣΗ & ΤΙΜΗ


Το Nova 4 παρουσιάστηκε επίσημα στην κινεζική αγορά και οι προ παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν ή το πότε θα έρθει το κινητό στην Ευρώπη. Τέλος οι δύο εκδόσεις του Nova θα έχουν ιδιαίτερα μικρή διαφορά τιμής με το μοντέλο με την κάμερα των 20MP να κοστίζει 396€ και αυτό με την 48άρα 430€.

 

FINAL THOUGHTS
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς τον λόγο που η Huawei αποφάσισε να παρουσιάσει το Nova 4. Είναι προφανές ότι στο στόχαστρό της είναι η Samsung και το Galaxy A8s το οποίο έχει την ίδια οθόνη με την κάμερα πίσω από μια μικρή οπή. Η απάντηση της Huawei ήταν άμεση και ιδιαίτερα εντυπωσιακή καθώς το Nova τουλάχιστον στα χαρτιά υπερέχει σχεδόν παντού. Μένει να δούμε αν το κινητό αυτό θα βρει τον δρόμο του για τις Ευρωπαϊκές αγορές καθώς το κόστος του το κάνει μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή.