Η Huawei σχεδιάζει ένα πιο λογικό και όμορφο Galaxy Fold!

21 Ιουνίου, 2019

Η Samsung αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τις αστοχίες του Galaxy Fold, αλλά όπως φαίνεται οι βελτιώσεις έγιναν και βαδίζουμε επιτέλους προς μια επίσημη παρουσίαση. Όπως όλοι έχουμε καταλάβει, για τα προβλήματα αυτά φταίει κυρίως η σχεδίαση του Fold, η οποία αναδιπλώνει την οθόνη εσωτερικά. Αυτός είναι και ο λόγος που η πρόταση της Huawei, το Mate X μας φάνηκε από την αρχή ότι έχει πιο «λογική» σχεδίαση ενώ φυσικά και στο θέμα της εμφάνισης είναι πολύ πιο ελκυστικό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Huawei δεν δοκιμάζει και συσκευές με σχεδίαση παρόμοια με αυτή του Fold. Για την ακρίβεια στην παρουσίαση της σειράς P30 στο Παρίσι, είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε με μερικά κορυφαία στελέχη της Huawei τα οποία όπως μας είπαν είχαν ήδη στα χέρια τους 2-3 συσκευές με διαφορετική σχεδίαση μια εκ των οποίων είχε το εσωτερικό δίπλωμα της οθόνης του Fold. Απλά απέρριψαν το design αυτό καθώς τους φάνηκε καλύτερο το εξωτερικό δίπλωμα, κάτι με το οποίο θα συμφωνήσουμε και εμείς, τουλάχιστον για τον αισθητικό τομέα.

Οι συνήθεις ύποπτοι του LetsGoDigital λοιπόν βρήκαν την πατέντα που έχει καταθέσει η Huawei για το εσωτερικά αναδιπλούμενο κινητό και μας την παρουσιάζουν.


Με την πρώτη ματιά διαπιστώνει κανείς ότι για άλλη μια φορά η Huawei κινήθηκε πιο λογικά από την Samsung και σχεδίασε ένα Fold όπως θα έπρεπε εξαρχής να το έχει σχεδιάσει η κορεατική εταιρεία.
Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Για παράδειγμα οι κάμερες βρίσκονται στο πλάι και λειτουργούν ως κύρια ή selfie κάμερα ανάλογα με το πως κρατάει κανείς το κινητό.
Αυτό φυσικά δίνει την δυνατότητα για μια αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς ενοχλητικό notch ενώ το μεταλλικό πλαίσιο που βρίσκονται οι κάμερες προεξέχει αρκετά ώστε όταν κλείνει η οθόνη να μην αφήνει κενά που να χάσκουν δεξιά και αριστερά.


Επίσης στην σχεδίαση της Huawei βλέπουμε ότι υπάρχει και δεύτερη οθόνη – όπως και στο Fold- η οποία όμως είναι μεγάλη και χωρίς καθόλου πλαίσια.

Δεν ξέρουμε αν θα βρει τον δρόμο του προς την αγορά το συγκεκριμένο σχέδιο, διάολε δεν ξέρουμε καν πότε θα κυκλοφορήσει το Mate X που έχουμε δει και πιάσει στα χέρια μας! Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο αναδιπλούμενο κινητό είναι κλάσεις πιο συμμετρικό και όμορφο από το Fold που περιμένουμε να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.