Η Microsoft ετοιμάζει lite έκδοση των Windows για συσκευές με foldable οθόνες;

5 Μαρτίου, 2019

Ευχάριστα τα νέα από το στρατόπεδο της Microsoft καθώς όπως φαίνεται όλοι εκεί δουλεύουν πυρετωδώς για την δημιουργία μια light έκδοσης των Windows. Τώρα θα μας πείτε γιατί είναι ευχάριστα τα νέα αυτά, όταν μάλιστα έχουμε άσχημη εμπειρία από τις «κομμένες» εκδόσεις των Windows στο πρόσφατο παρελθόν.
Είναι αλήθεια ότι τα Windows RT αλλά και η Mobile έκδοση του λειτουργικού της Microsoft δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, για αυτό τον λόγο άλλωστε και τα δύο αυτά project ανήκουν στο παρελθόν.
Κύριος λόγος για την αποτυχία αυτή ήταν φυσικά η ασυμβατότητα με τις υπάρχουσες Windows εφαρμογές αλλά και η έλλειψη σοβαρού λογισμικού από το Store της Microsoft.
Αυτό είναι ένα λάθος που πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να κάνει ξανά η Microsoft οπότε μια light έκδοση του λειτουργικού θα είναι καλοδεχούμενη.


Οι πληροφορίες λοιπόν μιλάνε για μια έκδοση των Windows η οποία προορίζεται για χρήση σε προσιτά φορητά τα οποία θα μπορούν να «χτυπήσουν» τα Chromebooks, αλλά και για συσκευές με δύο οθόνες!
Κάτι μας λέει ότι σε αυτό περιλαμβάνονται και συσκευές με αναδιπλούμενες οθόνες, μιας και οι φήμες εδώ και καιρό μιλάνε για ένα κινητό Surface το οποίο ετοιμάζει η Microsoft.
Αν αυτή την φορά τα πάντα γίνουν σωστά και το λειτουργικό προσφέρει έστω ένα μεγάλο κομμάτι της λειτουργικότητας και της συμβατότητας των κανονικών Windows τότε σίγουρα θα μιλάμε για ένα software που θα αλλάξει τα δεδομένα στον κόσμο των mobile gadgets.

 

ΠΗΓΗ