Η Nikon και η φωτογράφος Julia Kennedy συναντούν την τέχνη του δρόμου! 

26 Απριλίου, 2018

Μια νέα σειρά φωτογραφιών που δημοσιεύθηκε σήμερα από τη Nikon, παρουσιάζει τη φωτογράφο Julia Kennedy να συνδυάζει δύο κυρίαρχες μορφές τέχνης, καθώς αναμιγνύει τον κόσμο της μόδας με τα πιο εντυπωσιακά δείγματα τέχνης του δρόμου του Λονδίνου.

Συνεργαζόμενη με τη Γαλλίδα στυλίστρια Coline Bach, η Julia χρησιμοποίησε την ταχύτητα και την ανάλυση της τελευταίας φωτογραφικής μηχανής DSLR της Nikon, της D850 και μια ποικιλία φακών NIKKOR, για να αποτυπώσει τον δυναμισμό και τον γρήγορο ρυθμό της ζωής στην πόλη, ενσωματώνοντας παράλληλα την υπερβολή της βιομηχανίας της μόδας.

 

 

Αυτή η αποκλειστική σειρά φωτογραφιών που απαρτίζεται από οκτώ μέρη, αντικατοπτρίζει την πρακτική της Julia που ορίζει ότι η μόδα δεν πρέπει να περιορίζεται στην πασαρέλα, αλλά θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε κάθε περιβάλλον. Οι εικόνες της εστιάζουν στο ζωντανό χρώμα, την πλούσια υφή και την κίνηση, ενώ το styling και τα σκηνικά εντάσσουν εσκεμμένα τα μοντέλα στο πλαίσιο των πιο εξαιρετικών τοιχογραφιών του βόρειου και του ανατολικού Λονδίνου. 

 

 

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1,8G ED
Τοιχογραφίες από DRT (Α) και Sr. X (Δ), Κάμντεν Τοιχογραφία από τον Dan Kitchener, Κάμντεν

Σχολιάζοντας το project, η Julia Kennedy ανέφερε, «Το Λονδίνο αναγνωρίζεται διεθνώς για τα διαπιστευτήριά του στη μόδα και τη ζωντανή τέχνη του δρόμου και εγώ πάντα αναζητώ συναρπαστικά χρώματα και υφές. Η ταχύτητα, η υψηλή ανάλυση και η ευαισθησία στο φως της D850, σήμαιναν ότι μπορούσα να αποτυπώσω όλη την κίνηση, τη λεπτομέρεια και το χρώμα σε κάθε σκηνή – δημιουργώντας μια αίσθηση ενθουσιασμού σε αυτές τις καθημερινές αστικές συνθήκες.»

Η Julia φωτογράφισε την ακολουθία των εικόνων χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο εξοπλισμό:

D850 – Η φωτογραφική μηχανή DSLR πλήρους κάδρου της Nikon προσφέρει εξαιρετική ανάλυση 45 megapixel, εντυπωσιακό δυναμικό εύρος, συνεχείς διαδοχικές λήψεις στα 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)* σε πλήρη ανάλυση και πρωτοποριακό στην κατηγορία εύρος ISO, ώστε να προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό ταχύτητας, λεπτομέρειας και ακρίβειας.

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2,8E ED VR – Ο ευρυγώνιος έως μεσαίος τηλεφακός zoom της επιλογής σας. Το γρήγορο διάφραγμα f/2,8 του φακού εξασφαλίζει εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και σταθερή έκθεση σε όλο το εύρος zoom. Το σύστημα απόσβεσης κραδασμών ελαχιστοποιεί τις συνέπειες από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής και επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών σε ταχύτητες κλείστρου έως τέσσερα στοπ μικρότερες.

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2,8G ED – Ένας υπερ-ευρυγώνιος φακός με γρήγορο διάφραγμα και νανοκρυσταλλική επίστρωση που μειώνει τα είδωλα και τις αντανακλάσεις. Αποδίδει ευκρίνεια από άκρο σε άκρο, η οποία υπερβαίνει αυτή των αντίστοιχων φακών σταθερής εστιακής απόστασης.

AF-S NIKKOR 20mm f/1,8G ED – Ένας γρήγορος φακός σταθερής εστιακής απόστασης με φορμά FX με υπερ-ευρυγώνια εστιακή απόσταση 20 mm και φωτεινό μέγιστο διάφραγμα f/1,8. Πρόκειται για ελαφριά και ευέλικτη επιλογή φακού για δημιουργικούς φωτογράφους που θέλουν να χρησιμοποιούν υπερβολικές προοπτικές.