Η Oppo έτοιμη να παρουσιάσει κινητό με την selfie κάμερα κάτω από την οθόνη!

20 Ιουνίου, 2019

Τα notches στις οθόνες των κινητών είναι μια μόδα που ξεκίνησε μεν από την Apple, αλλά υιοθετήθηκε στο τέλος από όλους τους κατασκευαστές. Οι περίφημες αυτές «εγκοπές» έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις επί συζητήσεων, και έχουν διχάσει την tech κοινότητα σε δύο στρατόπεδα. Σε αυτούς που τα απεχθάνονται, και στους άλλους που απλά δεν τους ενοχλούν.

Οι κατασκευαστές φυσικά βελτιώνουν συνεχώς τα notch και έτσι σήμερα έχουμε notch σε σχήμα σταγόνας ή μιας μικρής τρύπας τα οποία σίγουρα είναι λιγότερο ενοχλητικά στο μάτι.
Το Άγιο Δισκοπότηρο όμως για τις οθόνες των κινητών θα είναι όταν οι κάμερες καταφέρουν να μπουν κάτω από την οθόνη. Πρόσφατα σας είχαμε γράψει για τις προσπάθειες των Oppo και Xiaomi να κρύψουν τις selfie κάμερες μέσα στην οθόνη αλλά δεν είχαμε κάποια εικόνα για το αν η τεχνολογία αυτή είναι έτοιμη ή θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της.

Την απάντηση δίνει η Oppo, η οποία όπως φαίνεται θα προλάβει τον ανταγωνισμό και θα γίνει η πρώτη που προσφέρει την τεχνολογία αυτή. Η παρουσίαση αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση MWC στην Σανγκάη. Πως είπατε; Αν είναι σίγουρο;
Τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτή την ζωή, αλλά ένα post στο Weibo υπόσχεται μια μεγάλη παρουσίαση και η εικόνα σίγουρα παραπέμπει σε κάποια τεχνολογία που έχει να κάνει με την selfie κάμερα. Στην εικόνα θα ξεχωρίσετε ότι το στρογγυλό φωτιζόμενο σχήμα βρίσκεται κάτω από γρίλιες ακουστικού.

Η παρουσίαση δεν σημαίνει και άμεση κυκλοφορία στην αγορά φυσικά. Μην ξεχνάμε ότι η Oppo είχε δείξει πρώτη κάμερα με οπτικό zoom 10x, αλλά της έχει πάρει αρκετό καιρό μέχρι να βγάλει το Oppo Reno 10x στην αγορά. Όπως και να έχει θέλουμε να δούμε αν τελικά η Oppo έχει καταφέρει να λύσει τα πολλά προβλήματα της νέας αυτής τεχνολογίας.