Η Space X στέλνει στο φεγγάρι τον Yusaku Maezawa…μαζί με τους φίλους του!

18 Σεπτεμβρίου, 2018

Ξέρετε μέχρι σήμερα πόσοι άνθρωποι κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι το φεγγάρι; Μόλις 24, αλλά όπως φαίνεται ο Ιάπωνας εκατομμυριούχος Yusaku Maezawa θα γίνει ο 25ος μιας και ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα είναι ο πρώτος πελάτης της Space X ο οποίος θα ταξιδέψει στο φεγγάρι.

Σε μια παρουσίαση που κράτησε σχεδόν 2 ώρες, οι Elon Musk και Maezawa μίλησαν για αυτό το πρώτο διαστημικό ταξίδι και το πως αυτό ανοίγει στην ουσία μια νέα εποχή στον διαστημικό τουρισμό.
Μάλιστα μαζί με τον Maezawa αναμένεται να ταξιδέψουν και 6-8 καλλιτέχνες επάνω σε έναν επανασχεδιασμένο πύραυλο BFR (Big Falcon Rocket).

Το project BFR ανακοινώθηκε από τον Musk το 2016, και στην ουσία πρόκειται για πυραύλους οι οποίοι επιστρέφουν στην βάση τους, προσγειώνονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά μετά από ανεφοδιασμό.

Το σύστημα BFR έχει έναν πρωτότυπο τρόπο λειτουργίας καθώς κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα παίρνει οριζόντια θέση, χρησιμοποιώντας έτσι ολόκληρη την μάζα του σαν αερόφρενο. Όταν μειώσει σημαντικά την ταχύτητα επιστρέφει σε κάθετη θέση και προσγειώνεται ιδιαίτερα απαλά.

Η Space X ανακοίνωσε επίσης ότι οι τελικές δοκιμές θα ξεκινήσουν το 2019. Θα ακολουθήσουν δοκιμές μεγάλου ύψους και σε τροχιά το 2020 ενώ το 2023 θα είναι έτοιμοι για την πρώτη αποστολή στο φεγγάρι. Φυσικά ο Musk κράτησε και μια «πισινή» για το αν θα πέσει μέσα στο πρόγραμμα.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της Space X αλλά και τις δηλώσεις του τυχερού Ιάπωνα που θα γίνει ο πρώτος διαστημικός τουρίστας.

 

SPACE X