Η Vivo παρουσιάζει το APEX 2019 και δείχνει ότι η καινοτομία έρχεται πια μόνο από την Κίνα

25 Ιανουαρίου, 2019

Έχουμε καταντήσει γραφικοί, αλλά θα το λέμε ξανά και ξανά. Η καινοτομία στην τεχνολογία δεν έρχεται τώρα πια από Κορέα ή Αμερική μεριά αλλά από την Κίνα. Γιατί νομίζετε η Δύση έχει ξεκινήσει- μια ανόητη κατά την γνώμη μας – σταυροφορία εναντίον των κινεζικών εταιριών τα τελευταία 2 χρόνια; Ειδικά οι κατηγορίες για κατασκοπεία εναντίον των κινεζικών εταιριών, οι οποίες ακούγονται και γράφονται καθημερινά – χωρίς όμως να δίνεται ούτε μια τεκμηριωμένη απόδειξη – αντικατοπτρίζουν τον πανικό της Δύσης απέναντι στην προέλαση των τεχνολογικών γιγάντων της Κίνας. Ζούμε μια κατάσταση παρόμοια με τα «όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ». Όλα άρχισαν με κατηγορίες, οι κατηγορίες έγιναν πόλεμος και στο τέλος μείναμε απλά με ένα “ουπς δεν βρήκαμε τίποτα”.

Η Κίνα όμως δεν δείχνει να φρενάρει για κανέναν, και ακόμη και οι μικρότερες εταιρίες όπως η Vivo δείχνουν να βρίσκονται σε έναν υπέροχο δημιουργικό αναβρασμό.

Η Vivo λοιπόν παρουσίασε το APEX 2019 ένα κινητό το οποίο είναι παρόμοιο με το Meizu Zero και δεν έχει καμία θύρα αλλά και καμία μπροστινή κάμερα κάτι που του επιτρέπει να έχει ένα μοναδικό 3D design.

Η κατασκευή ξεχωρίζει για το unibody σχεδιασμό με κυρτό γυαλί το οποίο «αγκαλιάζει» την οθόνη AMOLED 6,39’’ αλλά και ολόκληρη την κατασκευή και του δίνει μοναδική αίσθηση. Τα φυσικά πλήκτρα για την ένταση του ήχου έχουν αντικατασταθεί από επιφάνειες ευαίσθητες στην αφή ενώ ακόμη και η φόρτιση ή η μεταφορά αρχείων γίνεται μαγνητικά από ένα σημείο της πλάτης.

Ούτε ηχεία θα βρείτε στο APEX καθώς χρησιμοποιεί τεχνολογία fullscreen sound στην οποία ολόκληρη η οθόνη πάλλεται και δημιουργεί τον ήχο, ενώ η ύπαρξη e-SIM στο εσωτερικό καταργεί και την τελευταία απαραίτητη θύρα.

Το εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακό με το εξωτερικό της συσκευής καθώς υπάρχει ο επεξεργαστής Snapdragon 855 της Qualcomm αλλά και 12GB RAM. Θα υπάρχουν εκδόσεις με 256GB και 512GB μνήμης.

Η διπλή κύρια κάμερα τέλος θα έχει αισθητήρες 12 και 13 megapixels ενώ όπως είπαμε δεν θα υπάρχει κάμερα selfie.

Ίσως η πιο εντυπωσιακή τεχνολογία που υπάρχει στο κινητό είναι το σύστημα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων το οποίο βρίσκεται κάτω από την οθόνη και το οποίο πιάνει ολόκληρη την οθόνη! Με λίγα λόγια η συσκευή θα ξεκλειδώνει όπου και αν ακουμπήσετε κάτι που είναι εντυπωσιακό μεν αλλά μάλλον θα φέρει και άλλα προβλήματα. Άντε να κρατήσεις το κινητό στο χέρι δηλαδή χωρίς να το ξεκλειδώσεις.

Το κινητό αυτό θα βρίσκεται επίσης στο Mobile Congress στο τέλος του Φεβρουαρίου οπότε θα έχουμε την δυνατότητα να το δούμε και να το δοκιμάσουμε.