Ιδρώτας τέλος χάρη στο φορητό-φορετό κλιματιστικό Reon Pocket της Sony!

26 Ιουλίου, 2019

Ζούμε σε μια υπέροχη χώρα με υπέροχες θάλασσες και έναν φανταστικό καλοκαιρινό ήλιο που μπορεί να κάνει crispy και το πιο ανθεκτικό μαυριδερό δέρμα. Βέβαια με την κλιματική αλλαγή ο ήλιος έχει αρχίσει να περιποιείται και τους βορειοευρωπαίους, οπότε το gadget που θα σας παρουσιάσουμε απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό.

Όταν λοιπόν οι θερμοκρασίες ανέβουν επικίνδυνα η μόνη λύση είναι η έκταση της κάτω σιαγόνας για να φυσήξουμε λίγο αέρα στο κούτελο ή φυσικά το κούνημα της μπλούζας. Και οι δύο αυτές μέθοδοι δεν κάνουν απολύτως τίποτα αλλά κάπου εκεί τελειώνουν οι μέθοδοι δροσιάς που έχουμε στην διάθεσή μας όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους.

Αλήθεια πόσες φορές δεν ευχηθήκαμε να υπήρχε ένα φορητό κλιματιστικό να επαναφέρει την επιδερμίδα μας στην φυσική της θερμοκρασία;


Η Sony αποφάσισε να δώσει τέλος στα βάσανά μας με ένα όχι απλά φορητό αλλά και φορετό air condition το οποίο υπόσχεται να μας δροσίσει το καλοκαίρι αλλά και να μας ζεστάνει τον χειμώνα!

Το όνομά του Reon Pocket και είναι μικρότερο από ένα smartphone. Μπαίνει σε μια ειδική θήκη μιας μπλούζας που φοριέται εσωτερικά και μπορεί να λειτουργήσει για 90 λεπτά πριν χρειαστεί επαναφόρτιση η μπαταρία του.

Το Reon Pocket χρησιμοποιεί έναν πολύ απλό τρόπο ψύξης και θέρμανσης, και οι παλαιότεροι overclockers σίγουρα θα θυμούνται. Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ένα θερμοηλεκτρικό στοιχείο Peltier. Αυτό στην ουσία είναι μια πλάκα η οποία ανάλογα με το ρεύμα που δέχεται ψύχεται ή θερμαίνεται.

Η λειτουργία ελέγχεται μέσω εφαρμογής για το κινητό και έτσι ο χρήστης μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας του. Μην περιμένετε να περπατάτε σαν κύριος μέσα στον καύσωνα και να μην στάξει ούτε σταγόνα ιδρώτα, αλλά κάτι μας λέει ότι θα είναι σωτήριο για όσους ιδρώνουν τρελά και απεχθάνονται την ζέστη.

Το Reon Pocket είναι «παιδί» της First Flight, μιας crowdfunding πλατφόρμας που δημιούργησε η Sony το 2015, η οποία επιτρέπει στους εργαζόμενους στην εταιρία να δημιουργούν αντισυμβατικά προϊόντα που πραγματικά λείπουν από την αγορά. Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι το Reon έχει ήδη συγκεντρώσει 275.000 $ από 1800 ενδιαφερόμενους. Κάντε τους 1801 γιατί τρέχω αμέσως να στηρίξω την προσπάθεια!

Η Sony πιστεύει ότι θα το έχει έτοιμο έγκαιρα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο, και αν κρίνουμε από την ζέστη και την υγρασία που έχουν τα καλοκαίρια στην Ιαπωνία το Reon πιστεύουμε ότι το Reon θα γίνει άμεσα hit!

 

ΠΗΓΗ