Και η Oppo στο “παιχνίδι” με ένα foldable που ασπάζεται την λογική του Mate X!

26 Φεβρουαρίου, 2019

Αυτό είναι το Mobile Congress της «αναδίπλωσης». Κάποιοι μας έδειξαν συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη, κάποιοι άλλοι μας κράτησαν τις προτάσεις τους μέσα σε γυάλες και αρκετοί είχαν πρωτότυπα (dummies όπως αποκαλούνται) τα οποία φυσικά δεν ήταν λειτουργικές συσκευές. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει αυτό το MWC 2019 είναι ότι όλοι μιλάνε για κινητά με αναδιπλούμενες οθόνες. Στελέχη εταιριών, πωλητές, μηχανικοί και δημοσιογράφοι σε κάποια στιγμή της συζήτησης θα αναφέρουν το concept αναδιπλούμενη οθόνη. Άλλοι το λατρεύουν – όπως εμείς- άλλοι το θεωρούν άλλο ένα gimmick, μια μόδα δηλαδή που θα περάσει σύντομα. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει στο μέλλον αλλά εμείς πιστεύουμε ότι η αναδιπλούμενη οθόνη έχει την δυνατότητα να φέρει την ανανέωση σε μια κατηγορία που έχει «ταβανώσει», που έχει δοκιμάσει τα πάντα και αυτή την στιγμή ψάχνει απεγνωσμένα για το επόμενο βήμα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι κατασκευαστές ο ένας μετά τον άλλον αρχίζουν να εμφανίζουν τις δικές τους προτάσεις, κάτι που δείχνει ότι η αναδιπλούμενη οθόνη δεν είναι κάτι που απλά «έτυχε» αλλά μια ιδέα που ωριμάζει εδώ και αρκετά χρόνια μέσα στα εργαστήρια και τα κέντρα έρευνας και εξέλιξης. Μετά λοιπόν τις Samsung, Huawei, Alcatel, Xiaomi τώρα και η Oppo δείχνει μια συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη.

Τις φωτογραφίες «διέρρευσε» ο αντιπρόεδρος της Oppo Shen Brian στην προσωπική του σελίδα στο Weibo.
Όπως φαίνεται η Oppo ασπάστηκε την λογική της Huawei στην σχεδίαση και η συσκευή έχει μόνο μια οθόνη η οποία διπλώνει προς τα έξω. Επίσης ξεχωρίζει η μπάρα μέσα στην οποία βρίσκονται οι αισθητήρες και οι κάμερες.
Ο κύριος Brian δεν μίλησε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής ενώ ζήτησε και την γνώμη του κοινού για το αν θα πρέπει η Oppo να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή.