Και όμως, όπως φαίνεται τα Mate 30 θα μπορούν να “δεχτούν” Google Play και services!

21 Σεπτεμβρίου, 2019

Τα απίθανα Mate 30 παρουσιάστηκαν, μας εντυπωσίασαν αλλά και μας προβλημάτισαν με την έλλειψη Google Play apps. Για να είμαστε ειλικρινείς ο προβληματισμός θα είναι μεγαλύτερος για τον μέσο και τον άπειρο χρήστη, καθώς ο έμπειρος θα βρει τον τρόπο να παρακάμψει τις όποιες απαγορεύσεις και προβληματισμούς.

Ο CEO της Huawei Richard Yu δήλωσε στους εκπροσώπους του τύπου στο Μόναχο αυτό που έπρεπε να δηλώσει ώστε να κρατήσει τους συνεργάτες του χαρούμενους (βλέπε Google). Ότι δηλαδή τα νέα κινητά δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το Google Play και τα services, και οι χρήστες θα πρέπει να αρκεστούν στα services της Huawei και το δικό της Appstore.

Σε συνέντευξη που έδωσε μετά την παρουσίαση στο Android Authority βέβαια τα πράγματα άλλαξαν αρκετά, μιας και όταν πιέστηκε να απαντήσει για την πολιτική της εταιρείας για τα κλειδωμένα bootloaders των κινητών έδωσε την εξής απάντηση.

«Αυτή την φορά θα δώσουμε στους καταναλωτές μεγαλύτερη ελευθερία ώστε να μπορέσουν να παραμετροποιήσουν τις συσκευές εύκολα.»

Και ο νοών νοείτω θα συμπληρώσουμε εμείς.
Βλέπετε η εγκατάσταση του Google Play, των λοιπών εφαρμογών της Google αλλά και των services είναι κάτι σχετικά απλό όταν ο κατασκευαστής έχει ανοικτό το bootloader των κινητών. Όταν είναι κλειδωμένο αρχίζουν τα προβλήματα.

Θα είναι λοιπόν ξεκλείδωτη η «πόρτα» των Mate 30; Αυτό μένει να το δούμε και στην πράξη, όταν θα έχουμε τις συσκευές στα χέρια μας για δοκιμή.
Αν φυσικά επαληθευτεί η δήλωση του Κου Yu το Matrix Life θα σας ετοιμάσει τον πιο αναλυτικό οδηγό ώστε να μπορέσετε και εσείς να παραγγείλετε το δικό σας Mate 30 / Mate 30 Pro, να εγκαταστήστε τις εφαρμογές που θέλετε, και έπειτα να απολαύσετε το καλύτερο Android κινητό που υπάρχει στον πλανήτη Γη σήμερα!