Καλάσνικοφ vs Tesla; Και όμως γίνεται!

24 Αυγούστου, 2018

Οι λέξεις Καλάσνικοφ, ηλεκτρικό αυτοκίνητο και Tesla μοιάζουν να μην έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους. Ή τουλάχιστον έμοιαζαν να μην έχουν μέχρι σήμερα που ο γνωστός κατασκευαστής όπλων αποφάσισε να παρουσιάσει το δικό της ηλεκτρικό όχημα!

Η πρώτη επίσημη επαφή του νέου οχήματος με το κοινό έγινε – που αλλού;- σε μια έκθεση οπλικών συστημάτων στην Μόσχα στις 23 Αυγούστου, και ήρθε να προστεθεί στα υπόλοιπα οχήματα που κατασκευάζει η Καλάσνικοφ. Ναι, και όμως η εταιρία έχει στην γκάμα της ένα hoverbike σε στιλ Πόλεμος των Άστρων αλλά και μια εντελώς ηλεκτρική μοτοσικλέτα η οποία προορίζεται κυρίως για τα σώματα ασφαλείας.

 

 

Το αυτοκίνητο ονομάζεται CV-1 και η σχεδίασή του έχει αντλήσει έμπνευση από το Izh-Kombi ένα μικρό όχημα που έγινε ανάρπαστο στην Σοβιετική Ένωση των 70’s.

 

 

Μην σας ξεγελάει όμως η εμφάνιση, καθώς στο εσωτερικό του κρύβει αρκετή τεχνολογία. Σύμφωνα με την Καλάσνικοφ το ηλεκτρικό όχημα έχει αυτονομία 350 χιλιομέτρων με μια φόρτιση ενώ οι επιδόσεις του είναι αντίστοιχες με αυτές ενός Tesla.
Τεχνικές λεπτομέρειες για το CV-1 δεν έχουν γίνει γνωστές. Εντάξει, είναι γνωστή η μυστικοπάθεια των εταιριών που κατασκευάζουν όπλα τι περιμένατε και εσείς!

 

Kalashnikov