Μετά το Galaxy Fold έρχονται τουλάχιστον άλλα δυο foldable κινητά από την Samsung

7 Μαρτίου, 2019

Αυτό που μας έδειξε το Mobile Congress της Βαρκελώνης ήταν ότι χωρίς αμφιβολία αυτή είναι η χρονιά των foldable κινητών. Samsung και Huawei έκλεψαν την παράσταση ενώ ακόμη και μικρότερες εταιρείες όπως οι Alcatel, Energizer είχαν να μας δείξουν τις αναδιπλούμενες ιδέες τους.
Όπως είναι φυσικό η θερμή υποδοχή που είχαν τα πρώτα αναδιπλούμενα κινητά έδωσε το κίνητρο στους κατασκευαστές να αρχίσουν τον προγραμματισμό για το «μετά».


Σύμφωνα με πηγές μέσα από την Samsung τις οποίες επικαλείται το Bloomberg η κορεατική εταιρεία έχει ήδη στα σκαριά άλλες δύο συσκευές με αναδιπλούμενες οθόνες. Ένα με εξωτερικό δίπλωμα όπως το Mate X της Huawei και ένα άλλο που διπλώνει στην μέση όπως τα παλιά καλά clamshell κινητά.
Αυτό δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση, άλλωστε σε συζητήσεις που είχαμε και με στελέχη της Huawei μας δήλωσαν ότι και η κινεζική εταιρία πειραματίζεται με περισσότερα από 4 διαφορετικά κινητά τα οποία διαθέτουν αναδιπλούμενες οθόνες. Μάλιστα το μεγάλο αφεντικό της Huawei μας είπε ότι είχε στα χέρια του και ένα πρωτότυπο με δίπλωμα παρόμοιο με αυτό του Galaxy Fold αλλά το απέρριψε.

Αν αναρωτιέστε για το αν θα πετύχουν τα foldable στην αγορά θα σας πούμε «welcome to the club». Και εμείς έχουμε διάφορες σκέψεις και αρκετές απορίες για τα foldable. Θα γνωρίσουν εμπορική επιτυχία; Χρειάζεται ο μέσος καταναλωτής μια πιο μεγάλη συσκευή η οποία θα γίνεται tablet ή η εμπορική αποτυχία των tablet θα επηρεάσει και τις νέες αυτές συσκευές;

Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει το κόστος για να γίνει προσιτή η τεχνολογία; Οι αναδιπλούμενες οθόνες θα είναι αξιόπιστες μετά από μερικές χιλιάδες διπλώματα; Από που να κόψω για να μπορέσω να αγοράσω ένα foldable πρώτης γενιάς; Αυτή η τελευταία είναι η δική μου ανησυχία φυσικά…..