Μηνύματα και εικόνες στον δρόμο από τους νέους προβολείς της Mercedes!

22 Αυγούστου, 2018

Το καμάκι αλλά και το πατροπαράδοτο Ελληνικό «μπινελίκι» στον δρόμο περνούν σε νέα εποχή χάρη σε μια νέα τεχνολογία προβολέων της Mercedes!
Οι νέοι αυτοί προβολείς ονομάζονται Digital Light HD, ενσωματώνουν περισσότερους από 1 εκατομμύριο μικροσκοπικούς καθρέφτες και εκτός από το να φωτίζουν τον δρόμο μπορούν να προβάλουν μηνύματα, οδηγίες πλοήγησης ή οδικά σύμβολα ή ακόμη και εικόνες!

 

 

 

Το σύστημα αυτό αρχικά είναι διαθέσιμα στα υπέρ ακριβά και πολυτελή Mercedes Maybach S Class, αλλά όπως γίνεται συνήθως σύντομα θα περάσει και στα πιο «γήινα» μοντέλα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας, τα φώτα αυτά διαθέτουν ανάλυση 1 εκατομμυρίου pixels και εκτός του ότι διευρύνουν τα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης των οχημάτων προσφέρουν και εξαιρετική ποιότητα φωτισμού στον δρόμο.
Φυσικά δεν μιλάμε για ένα απλό σύστημα φωτισμού, αλλά για το πλέον εξελιγμένο σύστημα που υπάρχει στην αγορά. Ο υπολογιστής που ελέγχει το Digital Light HD συνεργάζεται με τις κάμερες και τους αισθητήρες του οχήματος για να εντοπίζει πεζού ή άλλα οχήματα, διασταυρώνει τα στοιχεία με το σύστημα πλοήγησης και προσαρμόζεται ανάλογα προβάλλοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στον δρόμο.

 

 

Έτσι για παράδειγμα αν υπάρχει πεζός εμφανίζεται ένα βέλος που δείχνει προς στο επικίνδυνο σημείο, ενώ αν πλησιάζετε προς ολισθηρό οδόστρωμα ή περιοχή απαγόρευσης προσπέρασης θα εμφανιστεί μπροστά σας η αντίστοιχη ειδοποίηση.

Το καλύτερο; Μπορείτε να προβάλετε τα δικά σας μηνύματα ή σχέδια εκεί που θέλετε. Σας προσπέρασε ο γνωστός «γρήγορος»; Κανένα πρόβλημα. Ένα σύμβολο με το γνωστό μεσαίο δάχτυλο είναι ότι πρέπει. Είσαι σταματημένος στο φανάρι και περνάει από μπροστά σου μια αιθέρια ύπαρξη; Το «Τι μωρό είσαι εσύ» σίγουρα θα κάνει θραύση!