Μισό βήμα πίσω από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ στην υπόθεση της Huawei, γιατί ως γνωστόν το χρήμα κινεί τα πάντα!

21 Μαΐου, 2019

Μισό βήμα πίσω φαίνεται να κάνει η αμερικανική κυβέρνηση μετά την προσωρινή άδεια εργασιών που έλαβε η Huawei από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την άδεια αυτή η Huawei θα μπορεί να προμηθεύεται hardware και software τουλάχιστον μέχρι τις 19 Αυγούστου που λήγει η προσωρινή αυτή άδεια. Ο λόγος που έκαναν -έστω και λίγο- πίσω οι αμερικανικές αρχές είναι προφανής. Συμφωνίες, συμβόλαια και παραγγελίες από αμερικανικές εταιρείες οι οποίες δεσμεύονται με την Huawei και τις θυγατρικές της! Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι μόνο την τελευταία χρονιά οι εταιρείες αυτές «τσίμπησαν» σχεδόν 11 δις από την Huawei όπως σας έχουμε γράψει ήδη ΕΔΩ.

Είναι μάλιστα σίγουρο ότι η κυβέρνηση Τράμπ δέχτηκε πολλές πιέσεις από αυτές τις εταιρείες ώστε να χαλαρώσει λίγο τα «λουριά» μιας και βλέπουν τα έσοδά τους να παίρνουν τον κατήφορο.

Η προσωρινή αυτή άδεια αν μη τι άλλο εγγυάται στους κατόχους κινητών Huawei ότι θα λάβουν κανονικά όλες τις αναβαθμίσεις και τα security patches αλλά και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ότι θα έχουν υποστήριξη στον εξοπλισμό τους ενώ θα προχωρήσουν κανονικά και οι εργασίες για τις εγκαταστάσεις εξοπλισμού 5G.