Μπλόκο σε 38 site με ταινίες και υποτίτλους στην Ελλάδα και πώς να το παρακάμψετε

9 Νοεμβρίου, 2018
Η είδηση της ημέρας ήταν ότι η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας διέταξε σήμερα 9 Νοεμβρίου όλους τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 domain names, μεταξύ των οποίων τέσσερα που παραπέμπουν στο The Pirate Bay. Δημοφιλή σάιτ με ταινίες, σειρές, υπότιτλους και σχετικό περιεχόμενο έφαγαν «μαύρο» απογοητεύοντας τους απανταχού επισκέπτες τους.

 


ADVERTISEMENT


 

Οι 38 ιστοσελίδες στις οποίες διακόπηκε η πρόσβαση:

1. https://xrysoi.online
2. xrysoi.se
3. xrysoi.eu
4. http://gamatotv.me
5. thegmtv.org,
6. gamatotv.to
7. httρs://onlinemoviestar.xyz
8. onlinemoviestar.com
9. tainies.online
10. tenies.online
11. https://tenies-online.com
12. teniesonline.ucoz.com
13. https://oipeirates.οnline
14. oipeirates.eu
15. oipeirates.se
16. http://tainio-mania.com
17. tainiomania.ucoz.com
18. https://liomenοi.com
19. moviecinema.gr
20. moviecinematv.online
21. http://tainiesonline.tv
22. https://magico.info
23. http://www.subs4free.com
24. small-industry.com
25. rnedium-industry.com
26. https://subztv.club
27. http://www.greeksubtitles.info
28. httρ://www.subtitles.gr
29. https://thepiratebay.org
30. thepiratebay.se
31. thepiratebay.me
32. thepiratebay3.org
33. https://yts.am
34. httρs://www.1337x.tο
35. 1337x.st
36. 1337x.ws
37. 1337x.eu
38. 1337x.se

Μιας και μιλάμε όμως για διαδίκτυο, το ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσο μπορεί μια χώρα να μπλοκάρει πραγματικά την πρόσβαση σε κάποιο site, ειδικά μάλιστα όταν αυτά κατοικοεδρεύουν σε server του εξωτερικού; Εδώ ανελεύθερα καθεστώτα δεν το έχουν πετύχει κατά καιρούς, λέτε να συμβεί τώρα στην Ελλάδα μας;

Η απάντηση είναι πως όχι δεν είναι δυνατόν! Η αλήθεια είναι πως «το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι» είναι γνωστό εδώ και χρόνια σε όλους τους κύκλους που ασχολούνται με torrents και video streaming. Έτσι, τρόποι για να παρακάμψετε τον περιορισμό της χώρας υπάρχουν εδώ και καιρό. Ας τους δούμε:

Χρήση Proxy Site. Αυτή είναι η πιο απλή μέθοδος και το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε. Πέστε, ότι θέλετε να επισκεφτείτε μία από τις παραπάνω διευθύνσεις που είναι μπλοκαρισμένες στην χώρα μας. Αντιγράψτε πρώτα τη διεύθυνση URL στο πρόχειρο και, στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στη Google. Πληκτρολογήστε proxies websites και πατήστε enter. Δοκιμάστε ένα από τα πρώτα link που θα σας προτείνει η Google ή κατευθυνθείτε απευθείας στο δημοφιλές proxysite https://www.proxysite.com. Στην συνέχεια επικολλήστε τη διεύθυνση URL του site στο πλαίσιο αναζήτησης του διακομιστή μεσολάβησης. Μεταβείτε στη υποστηριζόμενη χώρα. Και αυτό είναι όλα. Τώρα, μπορείτε να δείτε τα πάντα όπως πριν το μπλοκάρισμα. Καλά, σχεδόν τα πάντα γιατί δεν άνοιξαν όλα τα site. Όσες σελίδες φιλοξενούνταν σε ελληνικούς server ήταν αυτές που έκλεισαν οριστικά, όλα τα άλλα όμως έπαιξαν κανονικά.

Στην κεντρική σελίδα του proxysite.com βάλαμε την μπλοκαρισμένη διεύθυνση  thepiratebay3.org και αφού επιλέξαμε EU server (όχι Ελλάδα) ιδού το αποτέλεσμα…

…το The Pirate Bay σε πλήρη ανάπτυξη στην οθόνη μας!

 

Να και το περιβόητο Subs4Free για ελληνικούς υπότιτλους αν και με κάποια προβλήματα στις γραμματοσειρές

 

VPN ή Virtual Private Network. Είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να παρακάμψετε τον όποιο γεω-περιορισμό, καθώς ξεγελάει την διεύθυνση IP σας και έτσι αλλάζει την τοποθεσία σας. Το πρόβλημα με αυτά τα δίκτυα είναι ότι συνήθως δεν είναι τσάμπα και θα πρέπει να εγγραφείτε στην υπηρεσία για να τα χρησιμοποιήσετε. Πως λειτουργεί; Απλά δημιουργείτε έναν λογαριασμό στον server της επιλογής σας, ενεργοποιείτε την υπηρεσία και επιλέγετε κάποια χώρα εκτός Ελλάδας. Τώρα, εάν αναζητήσετε μία από τις παραπάνω μπλοκαρισμένες σελίδες, αυτή θα αναπαραχθεί χωρίς πρόβλημα.

Το Touch VPN είναι free extension για τον Chrome, που μπορείτε να κατεβάσετε από το chrome web store και να το εγκαταστήσετε στο λεπτό. Με ένα κλικ στο εικονίδιο πάνω δεξιά στον browser ενεργοποιείτε το δίκτυο VPN και όπως βλέπετε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να επισκεφτείτε μια μπλοκαρισμένη σελίδα όπως το magico.info.

 

SmartDNS. Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά πιο διαφορετική σε σχέση με την λύση VPN. Αντί να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας (όπως αυτό που έκανε το VPN), ο έξυπνος DNS θα αντικαταστήσει τις επιλεγμένες καταχωρίσεις DNS του router σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεμπλοκάρετε όλα τα περιεχόμενα γεωγραφικού περιεχομένου διατηρώντας παράλληλα τη διεύθυνση IP καθώς και την ταχύτητά σας. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι το smartDNS (https://www.smartdnsproxy.com/) αλλά θα πρέπει να πληρώσετε 5$/μήνα. Με την εγγραφή στην υπηρεσία θα πάρετε δύο διευθύνσεις ΙP τις οποίες τοποθετείτε στην καταχώρηση dns1 και dns2 του δρομολογητή σας. Εάν τα έχετε κάνει όλα σωστά, θα δείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης και την επιλογή αλλαγής της χώρας. Λοιπόν, αυτό είναι. Τώρα μπορείτε να επισκεφτείτε ότι θέλετε χωρίς κανένα περιορισμό και από οποιαδήποτε συσκευή μέσα στο σπίτι.

Να τονίσουμε ότι η προστασία των πνευματικών δεδομένων είναι σημαντική για την επιβίωση μιας βιομηχανίας που ταλαιπωρείτε από την πειρατεία για δεκαετίες. Ωστόσο θέλουμε να επισημάνουμε ότι αστυνομικά μέτρα, «μαύρο» και μπλόκο σε ένα μέσο όπως το internet -που έχει κατασκευαστεί για να μεταφέρει πληροφορίες χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς- είναι μάταια, αν όχι ανόητα και δεν οδηγούν συνήθως πουθενά. Αντιμετωπίζουν χωρίς αποτέλεσμα το σύμπτωμα και όχι τη νόσο…