Οι διαρροές του Huawei P30 δείχνουν ένα κορυφαίο φωτογραφικό κινητό ικανό για απίστευτα υψηλό σκορ στο DxOMark!

2 Μαρτίου, 2019

Τι και αν η Αμερική ψάχνει για όπλα μαζικής καταστροφής μέσα στα εργαστήρια της Huawei όπως έκανε και στο Ιράκ, η κινεζική εταιρία δεν φαίνεται να πατάει φρένο στην εξέλιξη νέων συσκευών. Το next big thing που όλοι περιμένουμε είναι η παρουσίαση της νέας σειράς φωτογραφικών κινητών P30 η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στα τέλη Μαρτίου στο Παρίσι. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τα συγκεκριμένα κινητά, προσδοκίες τις οποίες τροφοδότησαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της Huawei λέγοντάς μας ότι θα δούμε «πράγματα και θαύματα» στον τομέα της φωτογραφίας.
Φυσικά οι διαρροές έχουν ήδη ξεκινήσει και όπως φαίνεται τα πράγματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά για άλλη μια φορά.

Στις φωτογραφίες του Huawei P30 βλέπουμε να αναγράφεται VARIO-SUMMILUX-H1:1.8-2.4/17-80 ASPH. Αυτό μεταφράζεται σε μεταβλητό διάφραγμα κάμερας f /1.8- f /2,4 και εστιακό μήκος 17-80mm.


Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η πλάτη του P30 Pro όπου βλέπουμε μια κάμερα η οποία έχει τετράγωνο σχήμα. Τελευταία φορά που είδαμε κάμερα αυτού του σχήματος είναι μερικές ημέρες πριν στο Mobile Congress στην κάμερα που χρησιμοποιεί το πρωτότυπο της Oppo με τα 10x οπτικού zoom! Είναι αλήθεια ότι οι πληροφορίες μας μιλούσαν για μεγάλο οπτικό zoom στα νέα κινητά οπότε με 10x οπτικό και με την προσθήκη και ψηφιακού θα μιλάμε για το πρώτο κινητό ultra zoom! Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο αισθητήρας δίπλα από το φλας ο οποίος μοιάζει με ToF για την μέτρηση βάθους και ο οποίος σίγουρα θα προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις στην εστίαση.
Στην επιγραφή διαβάζουμε VARIO-SUMMILUX-H1:1.6-3.4/16-125 ASPH, άρα και εδώ έχουμε μεταβλητό διάφραγμα κάμερας f /1.6 – 3,4 και εστιακό μήκος 16-125mm!

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τώρα αν τα συνδυάσουμε καταλαβαίνουμε ότι η Huawei δεν άφησε τίποτα στην τύχη και τα έδωσε όλα για να φτιάξει το απολύτως κορυφαίο φωτογραφικό κινητό για άλλη μια φορά. Μάλιστα οι πληροφορίες μας λένε ότι το P30 Pro έχει ήδη δοκιμαστεί από το DxOMark και έχει πιάσει ένα σκορ που θα κάνει τον ανταγωνισμό να τρέχει και να μην φτάνει για άλλη μια φορά!