Ο CEO Richard Yu ανακοινώνει ότι το foldable smartphone της Huawei έρχεται σύντομα!

13 Σεπτεμβρίου, 2018

Αλήθεια ποιος δεν έχει εντυπωσιαστεί ακόμη από την αλματώδη εξέλιξη της Huawei; Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια κατάφερε από η «προσιτή» πρόταση να γίνει η «premium» επιλογή και να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις των κατασκευαστών.
Η αρχή του τέλους για τον ανταγωνισμό ξεκίνησε φυσικά με την παρουσίαση του Huawei P20 Pro το οποίο έφερε επανάσταση στην φωτογραφία με την μοναδική τριπλή κάμερα της Leica.

Μαζί με την φανταστική κάμερα η Huawei έφερε και στο προσκήνιο την τεχνητή νοημοσύνη του επεξεργαστή Kirin 970 πιάνοντας νωρίς τον σφυγμό της αγοράς όπως έδειξε η ιστορία.
Αρχές Σεπτεμβρίου στην IFA 2018, πριν προλάβει καν να αντιδράσει ο ανταγωνισμός, η Huawei ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου επεξεργαστή στα 7nm. Η Apple πρέπει να ήταν ο μόνος «μεγάλος» που δεν πιάστηκε στον ύπνο καθώς όπως είδαμε μερικές ώρες πριν παρουσίασε και αυτή τον δικό της A12 Bionic ο οποίος κατασκευάζεται με την ίδια τεχνική ενώ «παίζει» και αυτός το παιχνίδι της τεχνητής νοημοσύνης.

16 Οκτωβρίου είναι επίσης μια μαύρη ημέρα για τον ανταγωνισμό, καθώς η Huawei θα παρουσιάσει στο Λονδίνο το νέο Mate 20 Pro, το οποίο θα ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέτει και σύστημα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, μια τεχνολογία που έχει καταντήσει το Γεφύρι της Άρτας για τους μεγάλους κατασκευαστές. Ολημερίς διαρρέουν ότι η επόμενη ναυαρχίδα τους θα έχει την τεχνολογία αυτή και Ολονυχτίς το διαψεύδουν και το αναβάλλουν για του χρόνου.

Η Samsung για παράδειγμα έχει πέσει θύμα αντίστοιχων διαρροών αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει fingerprint reader κάτω από την οθόνη.
Εδώ και αρκετό καιρό επίσης ακούμε φήμες αλλά και επίσημα teasers για το μυθικό αναδιπλούμενο κινητό της Samsung το οποίο όπως φαίνεται θα προσπαθήσει να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατόν. Για την Samsung ακόμη και αν το foldable phone είναι ακριβό και απευθύνεται σε ιδιαίτερα μικρό κοινό θα είναι μια επίδειξη τεχνολογικής ανωτερότητας.

Όπως φαίνεται και σε αυτή την περίπτωση, η Huawei δεν πρόκειται να μείνει χωρίς απάντηση. Εδώ και λίγο καιρό έχουν ακουστεί φήμες για μια συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη, ενώ τώρα ο CEO Richard Yu στην ουσία ανακοίνωσε ότι το αναδιπλούμενο κινητό της Huawei είναι προ των πυλών.

Το teasing ξεκίνησε με μια ερώτηση την οποία απεύθυνε ο Yu στον δημοσιογράφο της Die Welt.

«Γιατί χρησιμοποιείτε ακόμη computer;» για να απαντήσει ο ίδιος « Μάλλον γιατί η οθόνη του κινητού είναι πολύ μικρή. Θα το αλλάξουμε σύντομα αυτό με μια συσκευή που θα έχει αναδιπλούμενη οθόνη!»

 

Η πιο σημαντική δήλωση όμως ακολούθησε μετά

Η Huawei δουλεύει εντατικά στο νέο αυτό κινητό και δεν θα χρειαστεί να περιμένετε έναν χρόνο για να το δείτε

Μπορεί λοιπόν να μην έδωσε ακριβή ημερομηνία, αλλά στην ουσία την οριοθέτησε μέσα στους επόμενους μήνες!

Αν λοιπόν στις 16 Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Mate 20 Pro ο Richard Yu κάνει την έκπληξη και μιλήσει επίσημα για ένα foldable smartphone το οποίο έρχεται σύντομα, τότε θα μιλάμε για το Βατερλό του ανταγωνισμού.

Δεν έχει σημασία ποιο αναδιπλούμενο κινητό θα είναι τελικά το πιο χρηστικό και το πιο premium. Η ιστορία απλά θα καταγράψει άλλη μια πρωτιά για την Huawei, κάτι που σίγουρα θα της δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να περάσει στην κορυφή της λίστας των κατασκευαστών.