Πως το θέλετε το νέο σας VW Golf; Με Windows ή χωρίς;

29 Σεπτεμβρίου, 2018

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο και θολώνει το τοπίο στην συνδεσιμότητα των οχημάτων. Βλέπετε έχουν ήδη μαζευτεί πολλοί παίκτες, και μένει να δούμε ποιες από τις συμμαχίες θα αντέξουν στο τέλος.

Πιο πρόσφατη η συμμαχία των Microsoft και Volkswagen, με την πρώτη να υπογράφει ένα τεράστιο συμβόλαιο παροχής για υπηρεσίες cloud αρχής γενομένης από το 2020.

Οι δύο εταιρίες αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Volkswagen Automotive Cloud το οποίο θα βασίζεται επάνω στο Microsoft Azure αλλά και στο Azure IoT Edge. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στην VW να δημιουργήσει νέες υπηρεσίες για τους οδηγούς των οχημάτων της, αλλά και εφαρμογές τηλεματικής και ασφαλή συνδεσιμότητα ανάμεσα στα οχήματα και το cloud.

Φυσικά η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει όλα τα brands του ομίλου, δηλαδή Audi, Porsche, Lamborghini, Bentley, Sear, Skoda, Bugatti και Ducati.

Το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής αυτού του δικτύου θα γίνει κοντά στα κεντρικά της Microsoft στο Redmond και σταδιακά θα απασχολήσει περίπου 300 μηχανικούς.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και η BMW δύο χρόνια πριν ανακοίνωσε την δική της Connected εφαρμογή η οποία τρέχει στο cloud της ίδιας της εταιρίας και φυσικά βασίζεται στο Microsoft Azure.
Οι Renault-Nissan επίσης ανακοίνωσαν την συνεργασία με την Microsoft για την δημιουργία υπηρεσιών οι οποίες βασίζονται στο Azure.

Ευτυχώς δηλαδή που και άλλες εταιρίες χρησιμοποιούν το Azure γιατί η συνεργασία αυτή θα μπορούσε και να παρεξηγηθεί. Ξέρετε, μερικά χρόνια μετά το μεγάλο σκάνδαλο ρύπων του VW Group να κλείνει αποκλειστική συνεργασία για όλο τον όμιλο με μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες…..