Το “τετράποδο” ρομπότ σέρνει αεροπλάνο!

24 Μαΐου, 2019

Τα ρομπότ βελτιώνονται και τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι έχουμε δει πολλές και εντυπωσιακές υλοποιήσεις. Μεγάλη μόδα έχουν γίνει τα δίποδα και τετράποδα ρομπότ με την Boston Dynamics να έχει πρωτοστατήσει στην εξέλιξη αυτών των κάπως «creepy» δημιουργιών όπως σας έχουμε γράψει και ΕΔΩ.

Το τελευταίο εντυπωσιακό επίτευγμα στην ρομποτική μας έρχεται από Ιταλία μεριά και πιο συγκεκριμένα από το Instituto di Tecnologia το οποίο έχει δημιουργήσει το δικό του τετράποδο ρομπότ το οποίο ονομάζει HyQReal.

Στο βίντεο που ανέβασαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου κάνουν επίδειξη της δύναμης του ρομποτικού τους σκύλου ο οποίος τραβάει ένα μικρό επιβατηγό αεροπλάνο 3 τόνων στο αεροδρόμιο της Γένοβας.
Ο Claudio Semini, project leader του ΙΙΤ Dynamic Legged Systems lab είπε:
Εργαζόμαστε επάνω σε διάφορες παραλλαγές του ρομπότ από το 2007 και θέλαμε για πρώτη φορά να δοκιμάσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Η δοκιμή αυτή δείχνει την δύναμη και την ευελιξία της κατασκευής και πιστεύουμε ότι τα ρομπότ αυτά στο μέλλον θα μπορούν να βοηθήσουν σε δύσκολα περιστατικά όπως φυσικές καταστροφές, επιθεώρηση επικίνδυνων κτηρίων κλπ.

Είναι αλήθεια ότι το βίντεο είναι εντυπωσιακό και στο προσεχές μέλλον θα δούμε εκπληκτικές υλοποιήσεις.