Το Huawei Mate 20 Pro ανεβαίνει στην 1η θέση του DxOMark μαζί με το P20 Pro. Αλήθεια δεν το περιμένατε;

20 Ιανουαρίου, 2019

Η ποιότητα στις κάμερες των κινητών έχει ανέβει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια, και σίγουρα τώρα πια δεν χρειαζόμαστε compact φωτογραφικές για να βγάλουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες και αξιόλογης ποιότητας βίντεο.

Την ποιότητα αυτή επιβεβαιώνει και τις μετρήσεις του και το DxOMark, ένας από τους πιο γνωστούς και έγκυρους φορείς αξιολόγησης φωτογραφικών μηχανών και φακών στον κόσμο.


Εδώ και αρκετούς μήνες την πρώτη θέση στην λίστα των camera phones του DxOMark έχει καταλάβει το Huawei P20 Pro, και το απίθανο είναι ότι κανένα κινητό δεν έχει καταφέρει να το κουνήσει από την κορυφή. Το P20 Pro από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του βρίσκεται στην 1η θέση με βαθμολογία 109 μονάδων, ενώ ακολουθεί στην δεύτερη θέση το iPhone XS Max με 105, το Google Pixel 3 με 101 και το Galaxy Note 9 και Xiaomi Mi Mix 3 με 103 μονάδες.

Το περίεργο είναι ότι μέχρι σήμερα στην λίστα αυτή δεν υπήρχε το Huawei Mate 20 Pro, ένα κινητό το οποίο αμέσως διακρίθηκε για την εξαιρετική ποιότητα φωτογραφίας που προσέφερε όπως διαπιστώσαμε και στο review μας.
Τελικά το Mate 20 Pro έκανε και αυτό την εμφάνισή του στην λίστα με τα κορυφαία φωτογραφικά κινητά και μάλιστα στην κορυφή παρέα με το P20 Pro καθώς μοιράζονται την ίδια βαθμολογία!


Οι 109 βαθμοί στην ουσία είναι ο μέσος όρος των 114 βαθμών για τις επιδόσεις στην φωτογραφία και των 97 για την απόδοση στην εγγραφή βίντεο που έδωσε το μεγάλο Mate.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην βαθμολόγηση της συσκευής το DxOMark δεν έλαβε καθόλου υπόψιν τον υπέρ ευρυγώνιο φακό που πρόσθεσε η Huawei στο Mate 20 Pro. Αυτό δικαιολογείται καθώς η διαφορετική οπτική γωνία δεν επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας και θεωρείται στην ουσία ένα επιπλέον «καλούδι» που έχει η φωτογραφική.


Αυτό που εντυπωσιάζει πάντως είναι το γεγονός ότι το P20 Pro παραμένει μια κορυφαία λύση ενώ σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες όπως στην διαχείριση του θορύβου στο σκοτάδι αλλά και στην λήψη βίντεο βρίσκεται ένα κλικ επάνω και από το Mate 20 Pro.
Βέβαια με δεδομένη την ομοιότητα των καμερών στις δύο συσκευές θα λέγαμε ότι τόσο η διαχείριση θορύβου όσο και η λήψη βίντεο είναι δύο τομείς στους οποίους παίζει μεγάλο ρόλο το software. Αυτό σημαίνει ότι η Huawei έχει περιθώριο να βελτιώσει κάποια πράγματα με μελλοντικές αναβαθμίσεις.

 

DXOMARK