FoodLIFESTYLECold Brew Coffee: Η νέα μόδα στον κρύο καφέ!

Ιούλιος 31, 2018

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει τελευταία για τον Cold Brew καφέ. Όχι δεν θα χρησιμοποιήσουμε την ελληνική ορολογία «καφές ψυχρής εκχύλισης» απλά γιατί το cold brew ακούγεται καλύτερα βρε αδερφέ!
Η νέα αυτή μόδα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ- από που αλλού;- και σταδιακά έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δεν θα πρέπει να το μπερδεύετε με τον iced coffee που είναι διαδεδομένος στην Ευρώπη. Όσοι ταξιδεύετε σίγουρα θα την έχετε πατήσει όπως και εγώ παραγγέλνοντας έναν κρύο καφέ στην προσπάθειά σας να πιείτε κάτι που να μοιάζει με τα δικά μας ροφήματα, μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι σας σερβίρουν έναν ζεστό καφέ φίλτρου με πάγο!
Ο cold brew καφές είναι στην ουσία αλεσμένος καφές ο οποίος μουλιάζει σε κρύο νερό για διάστημα 12-24 ωρών. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται infusion και στην ουσία καθορίζει την ένταση και την γεύση του καφέ. Στην συνέχεια ο καφές αυτός φιλτράρεται, και μπορεί να σερβιριστεί απλά με πάγο ή ως συστατικό σε διάφορα ροφήματα.

Τώρα που ξεκαθαρίσαμε μερικά πράγματα για τον καφέ κρύας εκχύλισης (άντε το είπαμε και στα Ελληνικά), ας δούμε και μια από τις πρώτες αυτόματες συσκευές παραγωγής αυτού του τύπου καφέ.

 


Ονομάζεται BrewCube, και είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομά του. Ένας κύβος, ο οποίος αναλαμβάνει να αυτοματοποιήσει την χρονοβόρα και αρκετά δύσκολη διαδικασία παρασκευής καφέ cold brew. Όπως δηλώνει μάλιστα και ο ιδρυτής της εταιρίας Alex Sussman

Με το BrewCube το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε το αγαπημένο σας χαρμάνι καφέ, νερό και ίσως κάποια αρωματικά ή μπαχαρικά και να πατήσετε το κουμπί ενεργοποίησης. Η μηχανή θα εκχυλίσει σωστά το χαρμάνι, θα το φιλτράρει και όταν γυρίσετε σπίτι θα σας περιμένει ο τέλειος καφές.

 

Με το BrewCube δεν θα χρειάζεται να ασχολείστε με την ποσότητα του καφέ, την θερμοκρασία του νερού, τον χρόνο εκχύλισης και το φιλτράρισμα. Το μόνο που μας έλειπε σε αυτή την ζωή είναι να ασχολούμαστε καθημερινά με έναν καφέ που χρειάζεται 1-2 ημέρες για να γίνει….

 

COLDBREWCUBE

Nick Oikonomou

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *