AVREVIEWSEpson EH-TW5650: Προσιτός και κινηματογραφικός!

Ιούλιος 30, 201877/100
ΤΙΜΗ
1099€
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
78%
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
75%
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ
80%
Σύνοψη αξιολογήσεων

Κινηματογραφικός προβολέας που να μπορεί να δώσει εικόνα έως και 300 ίντσες, αλλά ταυτόχρονα να κοστίζει λιγότερο από χιλιάρικο. Μέχρι πρόσφατα αυτό ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Κάτι σαν μια Ελληνική κυβέρνηση που να σκέφτεται πρώτα τον λαό και να μην ενδιαφέρεται για την καρέκλα ένα πράγμα.
Η Epson μπορεί να είναι ανίκανη να δώσει μια λύση στην πολιτική ζωή της χώρας, αλλά εκεί που διακρίνεται- στην κατασκευή projectors δηλαδή- έκανε ένα μικρό θαύμα.

Φυσικά μιλάμε για τον entry level προβολέα e, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μπορεί να δώσει μεγάλη εικόνα ενώ ταυτόχρονα έχει φωτεινότητα 2500 lumens και δηλωμένη αντίθεση 60.000:1!
Η κίνηση αυτή της Epson είναι ιδιαίτερα τολμηρή, μιας και ο μικρός αυτός προβολέας είναι τεχνολογίας 3LCD και έχει να ανταγωνιστεί μια στρατιά από προβολείς DLP στην κατηγορία του.

 

ΣΧΕΔΙΑΣΗ


Σχεδιαστικά ο Epson δεν θα λέγαμε ότι ξεχωρίζει από τα περισσότερα μοντέλα της εταιρίας. Μάλιστα η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για έναν data projector με το λευκό του χρώμα και τις αρκετά compact διαστάσεις.
Επάνω του δεν θα παρατηρήσετε κάποια «παραξενιά», εκτός ίσως από τα συρόμενα χειριστήρια για το zoom και την εστίαση, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε προβολείς της κατηγορίας αυτής.
Κάτι αρνητικό που θα προσέξει αμέσως το έμπειρο μάτι πάντως είναι το χειροκίνητο κλείσιμο του φακού. Αυτό σίγουρα θα αποτελέσει πρόβλημα στη περίπτωση που θέλετε να τοποθετήσετε τον προβολέα σε κάποια βάση ή ακόμη και στο ταβάνι.

 

Το remote επίσης μοιάζει να έρχεται από τον κόσμο των data projectors, αλλά παρόλα αυτά είναι καλοφτιαγμένο και εργονομικό.
Επάνω του θα βρείτε τις απαραίτητες επιλογές σύνδεσης, δηλαδή 2 x HDMI και μια VGA για την σύνδεση με κάποιο PC, έξοδο ήχου αλλά και την απαραίτητη θύρα USB.
Ο 5650 πάντως είναι ένας πραγματικά φορητός προβολέας, και καθώς ζυγίζει μόλις 3,5 κιλά θα μπορέσετε άνετα να τον μεταφέρετε σε εξωτερικούς χώρους ή ακόμη και στο εξοχικό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

 

ΕΙΚΟΝΑ


Ο TW5650 μας άφησε άριστες εντυπώσεις αμέσως μόλις τον βάλαμε να δουλέψει. Βλέπετε ακόμη και χωρίς καμία απολύτως ρύθμιση προσφέρει εξαιρετική εικόνα. Όταν μάλιστα κάναμε και μικρές διορθώσεις στην θερμοκρασία χρώματος η εικόνα απλά «απογειώθηκε». Κάναμε δοκιμές με διαφορετικά μεγέθη εικόνας (από 80 ίντσες και επάνω) και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε με αυτό που είδαμε. Πρώτα από όλα ο προβολέας αυτός είναι πραγματικά φωτεινός, τόσο φωτεινός που ακόμη και σε εικόνες 130+ ίντσες δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Το εντυπωσιακότερο όλων βέβαια ότι την φωτεινότητα αυτή την καταφέρνει με μια λάμπα μόλις 200 watt!
Εντυπωσιακά καλή είναι και η ομοιομορφία χρώματος και το contrast ενώ και ο φακός κάνει άριστη δουλειά στην εστίαση της εικόνας. Γενικά θα λέγαμε ότι οι επιδόσεις του TW5650 μπορούν άνετα να συγκριθούν με αυτές αρκετά ακριβότερων μοντέλων. Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι ότι η Epson κατάφερε να παρουσιάσει έναν 3LCD προβολέα ο οποίος απλά τελειώνει τον DLP ανταγωνισμό (στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής φυσικά).
Κατά την διάρκεια των δοκιμών μας απολαύσαμε αγώνες του Μουντιάλ, τις αγαπημένες μας ταινίες, αλλά και αρκετό gaming με Xbox και PS4. Σε όλες τις περιπτώσεις μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, ειδικά όταν το μέγεθος της εικόνας ήταν μεγαλύτερο από 100 ίντσες. Όταν πέσαμε στις 80 ίντσες διαπιστώσαμε ότι ο προβολέας ήταν ενοχλητικά φωτεινός (να και κάτι που δεν περιμέναμε να μας «χαλάσει»). Σε αυτή την περίπτωση φωτίζετε λίγο τον χώρο και το πρόβλημα λύνεται άμεσα.

 

FINAL THOUGHTS


Ο νέος entry level full HD προβολέας της Epson είναι ένα από τα πλέον τίμια gadget που έχουμε δοκιμάσει εδώ και αρκετό καιρό. Είναι απλός στην εγκατάσταση και τον χειρισμό και μπορεί να παίξει φανταστικά «out of the box». Η εικόνα είναι το μεγάλο του ατού. Είναι εξαιρετικά φωτεινός, με άριστη χρωματική απόδοση, καλό contrast και ιδιαίτερα χαμηλό θόρυβο.
Το κυριότερο; Ο TW5650 αξίζει κάθε σεντ από τα χρήματα που σας ζητάει για να τον αποκτήσετε.

Nick Oikonomou

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *