Η Qualcomm ανακοινώνει ρεκόρ εσόδων για το 2ο τρίμηνο του 2022

28 Απριλίου, 2022

Η Qualcomm παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του Q2 2022 και τα νέα είναι καλά χάρη στην βοήθεια από την Κορέα!

Τα πράγματα για την Qualcomm πάνε εξαιρετικά όπως δείχνουν και οι αριθμοί, και ο αμερικανικός κολοσσός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Έτσι για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 η Qualcomm ανακοίνωσε ανάπτυξη της τάξεως του 41% και έσοδα που ξεπέρασαν αυτά του πρώτου τριμήνου φτάνοντας συνολικά τα 11.2 δισεκατομμύρια δολάρια.


Στην επίτευξη αυτού του στόχου έπαιξε σημαντικό ρόλο και η Samsung με την σειρά Galaxy S22 η οποία συνεχίζει να κάνει εξαιρετικές πωλήσεις. Φυσικά εκτός από την Samsung η Qualcomm έχει στο πελατολόγιο της και τις Honor, Vivo, Xiaomi κλπ, εταιρείες οι οποίες παρουσίασαν εξαιρετικές συσκευές με επεξεργαστές της Qualcomm.

Για το μέλλον η Qualcomm σύμφωνα με τον CEO Cristiano Amon σκοπεύει να γίνει μια «Connected processor company for the intelligent edge», κάτι που δείχνει την θέληση της εκτός από τα κινητά να έχει παρουσία και στις αγορές των PC και του IoT αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Το 5G Summit της Qualcomm αναμένεται να γίνει στις 9 Μαΐου, και εκεί σίγουρα θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

ΠΗΓΗ