Apple AR Glasses: Η Apple ετοιμάζει μια νέα κατηγορία mobile συσκευών!

12 Νοεμβρίου, 2019

Έχουν αρχίσει να ακούγονται ολοένα και πιο συχνά οι φήμες για ένα εντελώς νέο προϊόν της Apple το οποίο μάλλον θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2020. Οι αρχικές φήμες μάλιστα μιλούσαν για γυαλιά AR τα οποία θα συνεργάζονται με το iPhone!

Τελικά τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα, καθώς πρόσφατα η εταιρεία παρουσίασε σε αρκετούς υπαλλήλους της τα σχέδια της για την κυκλοφορία μιας σειράς προϊόντων AR.


Η αρχή όπως φαίνεται θα γίνει με ένα headset το οποίο θα μοιάζει αρκετά με το Oculus Quest VR του Facebook ενώ γύρω στο 2022 θα έρθει και η σειρά των γυαλιών.
Τα γυαλιά αυτά θα ενσωματώνουν οθόνες και κάμερες υψηλής ποιότητας ενώ στην παρουσίαση της Apple έγινε λόγος και για τεχνολογίες όπως 3D scanning, εξελιγμένη αναγνώριση προσώπων κλπ.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει αρκετές εταιρείες να παρουσιάζουν τις δικές τους υλοποιήσεις γυαλιών, οι περισσότερες εκ των οποίων όμως εστιάζουν στον ήχο και την πρόσβαση σε digital assistants. Η πρόταση της Apple ακούγεται αρκετά πιο εντυπωσιακή και αν την υλοποιήσει σωστά σίγουρα θα παρουσιάσει ένα προϊόν που θα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των wearables.