Η Tesla παρουσιάζει τον δικό της ιατρικό αναπνευστήρα ο οποίος κατασκευάζεται από τμήματα του Model 3!

6 Απριλίου, 2020

Η Tesla δημιουργεί τους δικούς της νοσοκομειακούς αναπνευστήρες, και μάλιστα το κάνει χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από τα δικά της αυτοκίνητα!  Η πανδημία έφερε στην καθημερινότητά μας λέξεις που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό. Πάρτε για παράδειγμα τους αναπνευστήρες. Και μην μου πείτε ότι μέχρι πρόσφατα γνωρίζατε κάποιο άλλο είδος αναπνευστήρα εκτός από αυτό που παίρνατε μαζί στην παραλία.

Οι ιατρικοί αναπνευστήρες λοιπόν είναι ένα από τα πλέον σημαντικά εργαλεία στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό, καθώς μπορούν να κρατήσουν στην ζωή συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να αναπνεύσουν χωρίς μηχανική υποστήριξη. Δυστυχώς καμία χώρα και κανένα σύστημα υγείας δεν είχε τεράστια αποθέματα από αναπνευστήρες και όπως αποδείχτηκε κανείς δεν ήταν έτοιμος να δεχτεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ευτυχώς τις τελευταίες εβδομάδες στον πόλεμο μπήκαν και οι τεχνολογικοί κολοσσοί προσφέροντας την τεχνογνωσία αλλά και τον εξοπλισμό τους για την δημιουργία αναπνευστήρων που θα βοηθήσουν χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ένα παράδειγμα είναι και η Tesla του Elon Musk, η οποία έχει ήδη ενεργοποιήσει το τεράστιο εργοστάσιο της στην Νέα Υόρκη για την παραγωγή αναπνευστήρων.

Μόλις εχτές οι μηχανικοί της εταιρείας παρουσίασαν τον δικό τους αναπνευστήρα ο οποίος μάλιστα χρησιμοποιεί ανταλλακτικά από το Tesla Model 3. Η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερα έξυπνη καθώς χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά τα οποία υπάρχουν ήδη σε τεράστιες ποσότητες επιταχύνει την διαδικασία παραγωγής. Επίσης όπως μας εξηγούν και στο βίντεο οι μηχανικοί της Tesla, γνωρίζουν ήδη την αντοχή και την αξιοπιστία των τμημάτων που χρησιμοποιούν, έτσι δεν χρειάζεται να περάσει μια μεγάλη περίοδος δοκιμών κάτι που επίσης επιταχύνει την όλη διαδικασία.

Ελπίζουμε μόνο να ξεκινήσει γρήγορα η παραγωγή καθώς όπως λένε και οι ειδικοί τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τις ΗΠΑ.