Η Xiaomi ανεβάζει την φόρτιση στα 80W για να φορτίζετε το κινητό σε 19 λεπτά!

19 Οκτωβρίου, 2020

Oppo και Xiaomi σέρνουν τον χορό της γρήγορης φόρτισης ή μάλλον της αστεία γρήγορης φόρτισης. Και έτσι, εκεί που νομίζαμε ότι η φόρτιση στα 65W είναι γρήγορη έρχεται η Xiaomi να μας δείξει φόρτιση στα 80W!

Η ταχεία φόρτιση είναι σίγουρα ένα από τα πιο χρήσιμα specs στα σημερινά κινητά. Με τις μπαταρίες να κοντεύουν να φτάσουν την χωρητικότητα που είχαν μερικά χρόνια πριν τα φορητά PC, η υπέρ ταχεία φόρτιση ήταν μονόδρομος για τους κατασκευαστές. Βέβαια όπως με κάθε τι τεχνολογικό, όταν ξεκινήσει κάποιος το «τροχάδην» σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι και ακόμη πιο σίγουρα αυτοί οι άλλοι θα προσπαθήσουν να τον ξεπεράσουν.

Τα πράγματα βέβαια έχουν αρχίσει να γίνονται κάπως περίεργα, μιας και οι σημερινοί φορτιστές κινητών έχουν την ίδια ή και μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης από αυτή των περισσότερων laptops!
Η Xiaomi λοιπόν τώρα μας δείχνει την φόρτιση σας 80W η οποία υπόσχεται να φορτίσει μια μπαταρία 4000mAh μέσα σε 19 μόλις λεπτά! Μάλιστα για το 50% της φόρτισης αρκούν 8 λεπτά και για 10% μόλις 1 λεπτάκι.

YouTube video

Φυσικά έχουμε ήδη δε και φόρτιση στα 100W αλλά αυτή παραμένει σε δοκιμαστικό επίπεδο και μάλλον θα την δούμε από το 2021 και μετά.
Αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι η τεχνολογία φόρτισης ανεβαίνει επίπεδα πολύ γρήγορα κάτι που μοιραία μας δημιουργεί μια ανασφάλεια για την αξιοπιστία. Με λίγα λόγια…λέτε να δούμε κινητά να παίρνουν φωτιά μεταφορικά και κυριολεκτικά;