vivo X Fold Plus: Αυτό είναι το πιο εξελιγμένο και εντυπωσιακό foldable για το 2022

27 Σεπτεμβρίου, 2022

Σε μια εποχή που η αγορά των smartphones μειώνεται, τα τηλέφωνα με αναδιπλούμενη οθόνη τα οποία εξακολουθούν να αυξάνονται έχουν γίνει ένα νέο must-have για τους κατασκευαστές. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό γίνεται παρά το εξαιρετικά υψηλό κόστος που έχουν τα foldable ειδικά αν τα συγκρίνει κανείς με τα «συμβατικά» κινητά. Από τον Σεπτέμβριο, όλοι οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν παρουσιάσει τις foldable συσκευές τους, και ομολογουμένως τα προϊόντα του τρέχοντος έτους είναι αρκετά πιο ώριμα από το παρελθόν.  Μια νέα συσκευή που κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας είναι σίγουρα το Vivo X Fold Plus.

Το Vivo X Fold+ αναβαθμίστηκε με την πλατφόρμα Snapdragon 8+ Gen1, εξοπλίστηκε με νέα γρήγορη φόρτιση 80W, έχει αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας, ενώ φαίνεται και το interface να έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αναδιπλούμενη οθόνη. Όσον αφορά το βάρος, το X Fold+ είναι μόνο 311 γραμμάρια,  έχει πάχος 14,91 χιλιοστά μετά την αναδίπλωση και μόνο 7,4 χιλιοστά μετά το ξεδίπλωμα!

Στον τομέα της σχεδίαση το νέο αναδιπλούμενο της Vivo κρατάει την αισθητική του προηγούμενου με μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις στα σημεία.

Εδώ να σας θυμίσουμε ότι το Vivo X Fold+ είναι εξοπλισμένο με εξωτερική οθόνη 6,53 ιντσών ανάλυσης 2520 × 1080 και αναλογία διαστάσεων 21:9 ενώ η εσωτερική πτυσσόμενη οθόνη είναι 8 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 4:3,55 και ανάλυση 2160 × 1916p. Το Vivo X Fold Plus υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική οθόνη παρέχοντας μια εξαιρετικά ομαλή και φιλική εμπειρία.

Είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων νέας γενιάς – 3D Ultrasonic dual screen- τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική οθόνη, το οποίο είναι πιο ανθεκτικό στις περιβαλλοντικές παρεμβολές και προσφέρει ταχύτερη ταχύτητα ξεκλειδώματος και υψηλότερη ασφάλεια.
Στο σχεδιασμό αναδίπλωσης, το X Fold+ είναι επίσης πλήρως βελτιστοποιημένο τόσο στον «μεντεσέ» όσο και στην τσάκιση της οθόνης. Πιο συγκεκριμένα ο μηχανισμός αναδίπλωσης έχει 174 μέρη και είναι κατασκευασμένος από έξι υλικά αεροδιαστημικών προδιαγραφών τα οποία του προσφέρουν μικρό βάρος και υψηλή αντοχή. Σύμφωνα με την Vivo μπορεί να αντέξει με ευκολία 300.000 αναδιπλώσεις, και έχει περάσει την πιστοποίηση TUV Fold Free.

Για να μειώσει την τσάκιση της οθόνης το Vivo X Fold+ χρησιμοποιεί ένα κεντρικό πάνελ από κράμα ζιρκονίου, εξαιρετικά ανθεκτικό γυαλί UTG και της μικρότερης ακτίνας αναδίπλωσης της αγοράς (2,3mm) η οποία κάνει ολόκληρη τη συσκευή να εφαρμόζει σφιχτά όταν η οθόνη είναι κλειστή και οι πτυχώσεις να είναι στενότερες και ρηχότερες όταν ξεδιπλώνεται. Το νέο σύστημα αναδίπλωσης του Vivo X Fold+ όχι μόνο εξαλείφει την ενοχλητική τσάκιση αλλά υποστηρίζει επίσης και την χρήση υπό πολλές γωνίες, κάτι που ο χρήστης θα εκτιμήσει σε πολλά διαφορετικά σενάρια χρήσης (ταινίες, εργασία με Office κλπ).

Το Vivo X Fold Plus χρησιμοποιεί την τελευταία πλατφόρμα Snapdragon 8+ Gen1 και η συνολική απόδοση της CPU και της GPU αυξήθηκε κατά 10% ενώ η κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε κατά 30%.

Το σύστημα κάμερας είναι εξοπλισμένο με τέσσερις κάμερες Zeiss πλήρους εστιακού μήκους. Έτσι έχουμε κύρια κάμερα 50MP + 48MP υπερ ευρυγώνια + 12 megapixel 2x τηλεφακό + 8MP περισκοπικό τηλεφακό με συνολικό zoom 60X.

Τέλος, η τιμή. Η τιμή του Vivo X Fold Plus στην Κίνα είναι 1450 ευρώ για την έκδοση 12GB + 256GB και 1594 ευρώ για την έκδοση 12GB + 512GB.

VIVO